Cătălin Drulă, validat președinte al USR: PNL şi PSD duc România către faliment

Data:

USR va livra opoziţie pe bune, spre frica PNL şi PSD, a declarat Cătălin Drulă, sâmbătă, după ce a fost validat ca preşedinte al partidului în cadrul unui congres online al formaţiunii.

„Am încheiat Congresul USR care a validat alegerile de preşedinte, ce tocmai s-au încheiat. Cu acest ultim pas procedural de astăzi, sunt oficial preşedintele USR cu mandat deplin.

Este un mandat pe care l-am cerut colegilor mei pentru unitate, pentru stabilitate şi pentru coerenţă, pentru eficienţă şi asta voi livra. Spre frica PNL şi PSD, USR va livra opoziţie pe bune.

De ce facem asta, pentru că PSD şi PNL rup România în două. Sunt milioane de familii care muncesc onest, care respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei şi pentru copiii lor şi aceasta este o Românie care suferă profund şi nu se întrevede sfârşitul acestei suferinţe”, a precizat Cătălin Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul USR Timiş, alături de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Citește și: Turism în ariile protejate, planul Consiliului Județean Bihor

„Vor să fie deasupra regulilor”

Cătălin Drulă a acuzat PSD şi PNL că duc România către faliment.

„Inflaţia este scăpată de sub control, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează şi România este în risc de sărăcie. De cealaltă parte avem România lor, a privilegiaţilor care au luat puterea în politică pentru a se hrăni pe ei şi clientela de partid, cei care au strâns toată puterea în mâinile lor cu această supermajoritate de la nivel naţional.

Ei sunt cei care vor să fie deasupra regulilor, ei sunt cei care-şi dau pensii speciale, salarii nesimţite din bani publici, cei care-şi angajează rudele şi pilele de partid, la stat. Aceste două partide – PNL şi PSD – duc astăzi România către faliment, cu toată viteza înainte către faliment”, a susţinut Cătălin Drulă.

Citește și: Întârzieri în reabilitarea drumurilor din județul Botoșani finanțate prin PNDL

Potrivit acestuia, Guvernul pierde „în neştire bani pe care nu îi are”.

„La fiecare 4 lei care vin la bugetul de stat, care se strâng la bugetul de stat, se mai împrumută încă 2 lei, unul pentru a acoperi datoriile din trecut şi unul pentru a finanţa. Alimentele s-au scumpit cu 20%, inflaţia a ajuns la 15%, dobânzile pe care le plătesc românii sunt, astăzi, cele mai mari din ultimii 12 ani.

În tot acest timp, în loc să ţină cheltuielile statului sub control, au angajat în primele 6 luni 15 mii de noi funcţionari. Acum se pregătesc să acopere o parte din această gaură tot băgând mâna în buzunarul oamenilor. Misiunea noastră, a USR, este să ne folosim resursele, energia şi experienţa ca să-i oprim.

Grija noastră se îndreaptă astăzi către cei care suferă din cauza regimului PNL-PSD”, a arătat Cătălin Drulă.

A reuşit să oprească şi singurul proiect prin care trăgea bani din PNRR

Preşedintele USR l-a criticat şi pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre care a afirmat că este „un exponent de vază al unei guvernări dezastru, un om căruia nu-i pasă de infrastructură”.

„Un om care nu e în stare să-şi ducă acest mandat de ministru. (…) A reuşit să oprească şi singurul proiect prin care trăgea bani din PNRR – Autostrada A3, să rezilieze şi să anuleze mai mult decât a dat în lucru şi să căpuşeze aparatul de stat prin incompetenţi şi cu sinecuri de partid”, consideră Cătălin Drulă.

La rândul său, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, lider al USR Timiş, a precizat că 97% dintre delegaţii prezenţi în Congresul naţional al USR au votat pentru validarea în funcţia de preşedinte al partidului a lui Cătălin Drulă pentru un mandat de patru ani.

Citește și: Rușii taie gazul și anunță o iarnă grea. Dar pentru Europa există un pericol mai mare

„Cătălin preia acest partid într-o etapă dificilă pentru România şi el va fi nu doar liderul opoziţiei, ci şi vocea tuturor românilor care-şi doresc altceva pentru această ţară şi care ştiu că este posibil ca această ţară să fie altceva”, a transmis Dominic Fritz.

Citește și: Rușii taie gazul și anunță o iarnă grea. Dar pentru Europa există un pericol mai mare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: USR)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related