Cazul Simonei Halep schimbă tenisul – WTA pregătește reguli noi

Data:

Cazul Simonei Halep schimbă tenisul – WTA pregătește reguli noi. WTA a început o revizuire a regulilor sale, ceea ce ar putea face ca jucătoarele exonerate de acuzaţiile de dopaj sau cărora le-au fost reduse suspendările, să poată reveni în circuit în baza unor „clasamente speciale”.

WTA a început o revizuire a regulilor sale, ceea ce ar putea face ca jucătoarele exonerate de acuzaţiile de dopaj sau cărora le-au fost reduse suspendările, să poată reveni în circuit în baza unor „clasamente speciale”, a anunţat asociaţia care controlează tenisul profesionist feminin, citată de Reuters și Agerpres.ro.

Citește și Protest pentru salvarea Vilei Ciuta, celebră pentru fostul ei proprietar – amic cu Caragiale și Coșbuc

Modificarea regulilor este avută în vedere după cazul intens mediatizat al româncei Simona Halep, care a revenit cu ocazia turneului de la Miami, în baza unui wild card oferit de organizatorii americani, după ce suspendarea sa de patru ani pentru dopaj i-a fost redusă la nouă luni, în urma unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Spre deosebire de cazurile de accidentări grave sau perioade de maternitate, jucătoarele care au încălcat regulamentul antidoping nu beneficiază de clasamente protejate la revenirea în circuit şi sunt nevoite în cele mai multe cazuri să înceapă de la zero.

Foto: Simona Halep – Facebook

„Am demarat un proces de revizuire a acestor reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm această situaţie. Calendarul exact pentru orice potenţială schimbare a regulilor şi implementarea lor ulterioară va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri”, a precizat un purtător de cuvânt al WTA. Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). TAS a decis pe 5 martie, în unanimitate, că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022 (data de la care a fost suspendată provizoriu), perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...