CCR, sesizată pe legea prin care personalul ANI primeşte spor de până la 25%

Data:

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare neuropsihică.

Potrivit USR, legea a fost adoptată săptămâna trecută de coaliția PSD-PNL şi nu este singura care vizează acordarea de noi beneficii angajaţilor din anumite instituţii, în curs de adoptare fiind şi o lege prin care se vor acorda sporuri şi majorări de salarii personalului APIA şi AFIR.

„Nicio săptămână fără câte o încercare de creştere a veniturilor pentru câte o instituţie publică. Toate fără nicio logică, fără criterii de performanţă, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce? Această nouă încercare a coaliţiei scumpirilor este neconstituţională şi ne aşteptăm ca CCR să emită o decizie în consecinţă”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Citește și: Un oraș, o zi, trei proteste: al ucrainenilor, al anarhicilor și al comunității LQBTQ+

Pentru a putea majora cu până la 25% salariile angajaţilor de la ANI, coaliţia PSD-PNL a folosit un proiect de lege care se referea la salarizarea directorului de extensie universitară, doar că amendamentul privind sporul de suprasolicitare neuropsihică a fost introdus după adoptarea legii de către Senat, susțin reprezentanții USR.

În sesizarea depusă la CCR, USR şi Forţa Dreptei invocă încălcarea principiului bicameralismului. Totodată, este invocată încălcarea principiului legalităţii, în condiţiile în care propunerea legislativă votată este nejustificată şi nefundamentată, iar expunerea de motive (adică, documentul de fundamentare) este atât formală, cât şi substanţial neconformă din perspectiva normelor de tehnică legislativă.

Noul spor se adaugă celor două aplicate deja în ANI: spor pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate (15%) şi spor pentru condiţii vătămătoare.

Citește și: Putea fi prevenit falimentul Euroins? Conducerea ASF a explicat de ce s-a ajuns aici

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...