Ce au cerut sindicaliștii din Educație la întâlnirea de azi de la Guvern

Data:

Sindicatele din educație nu cedează nici după întâlnirea de joi seară de la guvern: greva și protestele continuă până când Guvernul va decide majorarea salariilor.

Liderii sindicali au anunțat că au cerut „foarte clar” o majorare salarială de 25% pentru toți angajații din sistemul de învățământ: „Este interesul lor (n.r. guvernanți) să vină cu un răspuns într-un timp cât mai scurt dacă vor ca greva să înceteze”. Pentru vineri este programată o nouă întâlnire la guvern, de la care sindicatele așteaptă o decizie clară, conform liderilor sindicali.

Citește și ULTIMA ORĂ Poșta Română, călcată de procurorii DNA la mai multe sedii județene și la sediul central

Liderii sindicali ai FSLI, „Alma Mater” și „Spiru Haret” s-au întâlnit, la guvern, cu secretarul general al Executivului și cu miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, aceiași cu care au avut loc și negocierile de miercuri.

  • „Astăzi le-am înaintat poziţia noastră foarte clară: o creştere a salariilor cu 25% pentru toți angajații din învățământ.
  • Sunt liberi să-şi facă calculele necesare şi, bineînţeles, actul normativ prin care să fie stipulat, ca garanţie, că salariul debutantului să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie şi va fi luat în calcul pe viitoarea lege unitară de salarizare.
  • Noi am făcut o prezentare a poziţiei noastre. Mai departe, ei rămân să analizeze şi să dea un răspuns”, a afirmat liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Potrivit liderilor sindicali, o majorare salarială de 25% ar însemna pentru un profesor debutant un salariu de 3.000 de lei: „Nu e o cerere aberantă”.

  • „Când Guvernul va veni cu un răspuns clar la aceste solicitări, atunci colegii noștri vor decide dacă vor suspenda greva(…)
  • Este un clacul elementar, sperăm ca mâine să avem un răspuns și să ajungem la o înțelegere, pentru că propunerile noastre sunt de bun simț”, au mai spus liderii federațiilor din educație.

Ei au avertizat că greva și protestele de stradă vor continua până când Guvernul va decide majorarea salariilor: „Este interesul lor să vină cu un răspuns într-un timp cât mai scurt dacă vor ca greva să înceteze”, au transmis liderii de sindicat. (Hotnews)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...