Cârciumar italian condamnat pentru delapidare, vârf de lance pentru contracte la CFR

Data:

Un italian naturalizat la Iași, unde are mai multe firme cu activități în domeniul comerțului en gros cu cafea, ceai, cacao și condimente, dar și în cel al barurilor și activităților de servire a băuturilor alcoolice, a devenit vârf de lance pentru obținerea de contracte bănoase pentru reparații la calea ferată. În acest demers, Maurizio Formicola, căci despre el este vorba, nu a fost stânjenit nici de faptul că a primit recent în justiție o condamnare definitivă pentru delapidare.

La începutul lunii ianuarie, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunța că Sucursala Regională de Căi Ferate Iași a desemnat firma Ness Proiect Europe SRL căștigătoare a procedurii de licitație publică pentru ”Proiecte tip Quick Wins – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii”, pe linia 600 Tecuci – Iași (firul II), după cum a scris atunci Club FeroviarApoi, pe 9 februarie, a fost semnat contractul (vezi foto) cu firma menționată, pentru execuția celor zece loturi.

Citește și: Un contabil cu mai multe afaceri controversate obține 160 milioane de lei de la CFR pentru refacerea căii ferate

Firma menționată va realiza lucrările tip Quick Wins, pe o lungime de 42 km (41,837 km, mai exact) de cale ferată, de pe intervalul de stații Tutova-Munteni, km 286+163 – 328+000 (firul II), aferent liniei 600 Tecuci-Iași, cu durata de execuție de 18 luni.

Oferta financiară a SC Ness Proiect Europe SRL a fost de 163.605.204,47 lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 33 de milioane de euro.

Finanțarea este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Scopul investiției constă în lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante.

Continuarea în Club feroviar


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...