Ce jonglerii a făcut Rusia pe piața monetară pentru revenirea „miraculoasă” a rublei

Data:

În ultimele săptămâni, toată lumea a lăudat performanța monedei rusești, vorbind despre un adevărat miracol în care rubla nu ar fi fost deloc afectată de războiul din Ucraina și de sancțiunile economice impuse de Occident.

Se vorbește despre o revenire spectaculoasă la cursul de dinainte de începutul conflictului și despre faptul că economia Rusiei rezistă cu succes în fața blocajelor impuse de marile economii ale lumii.

Totuși, cei care preiau informațiile venite de la Moscova fără nicio rezervă refuză să observe o realitate evidentă: cursul rublei nu este unul liber, Kremlinul executând o serie de presiuni monetare asupra acestuia, potrivit stiri.tvr.ro.

Și în România ceaușistă a anilor 80, un dolar costa oficial doar 15 lei. Însă nimeni nu schimba valută la acest curs, pentru că el era doar impus de BNR.

În Rusia de astăzi, cursul anunțat de Banca Centrală de la Moscova este unul cât se poate de artificial. Surse din Capitala Rusiei vorbesc despre faptul că toată lumea ar vrea să se apere de inflație cumpărând dolari, însă aceștia nu sunt de găsit.

Citește articolul integral pe stiri.tvr.ro

Citește și: Suveraniștii și încălcarea suveranității: legătura dintre pro-rușii de azi și legionarii de ieri

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...