Ce le-a promis Grindeanu transportatorilor care protestează 

Data:

Ce le-a promis Grindeanu transportatorilor care protestează. Ministerul Transporturilor și reprezentanții șoferilor care protestează în zona Bucureștiului și în județele din țară au ajuns la un acord care cuprinde șase promisiuni ce pot fi îndeplinite în termen de o lună.

După patru ore de negocieri între ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mihai Ghighiu și reprezentanții celor care protestează s-a stabilit că în vămi și puncte de frontieră se vor amenaja culoare dedicate UE/non-UE, neaplicarea amenzilor pentru rovinietă expirată în cazul depășirii valabilității din cauza cozilor din vămi și toleranță de 5 % la depășirea tonajului (40 de tone, sarcina maximă permisă). Totodată, va fi permisă o depășire a tonajului cu 10 % în perioada campaniilor agricole în limita distanței de 70 de kilometri.

Citește și În timp ce sute de fermieri protestau în stradă, alții petreceau la Balul Fermierilor

,,Ministerul Transporturilor și Infrastructurii își arată toată disponibilitatea de a soluționa problemele ridicate de fermieri și transportatori.

Astfel, în urma întâlnirii de astăzi, 13 ianuarie 2024 (n.r sâmbătă), dintre reprezentanții MTI și cei ai transportatorilor și fermierilor s-au stabilit următoarele 6 puncte care, din perspectiva MTI, pot fi implementate, în termen de 30 de zile:

1. Stabilirea unor culoare dedicate la frontiere și în Portul Constanța care să permită doar tranzitarea autocamioanelor din statele membre ale Uniunii Europene (cele din afara UE vor trece pe un flux separat);

2. Reglementarea aplicării amenzii pentru lipsa rovinietei, în cazul în care timpii petrecuți în așteptare pentru trecerea frontierei depășesc valabilitatea rovinietei pentru ziua respectivă;

3. Stabilirea unor limite, în conformitate cu legislația europeană și din alte state membre ale UE, privind toleranțele pentru depășirea greutății camioanelor la maximum 5%; Mai multe puteți citi în Economedia.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică după Polonia

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică...

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Halvingul Bitcoin. Calm pe piața cripto. Bitcoin a coborât la 63.000 de dolari

Halvingul Bitcoin nu a tulburat prea mult piața Bitcoin,...

Compensarea salariaților români pentru munca depusă, pe penultimul loc în UE | Curs de guvernare

Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în...