În timp ce sute de fermieri protestau în stradă, alții petreceau la Balul Fermierilor

Data:

În timp ce sute de fermieri protestau în stradă, alții petreceau la Balul Fermierilor. În timp ce sute de fermieri protestau în stradă, alții și-au pus haine de sărbătoare și s-au reunit în cadrul celei de-a șaptea ediții a Balului Fermierilor. Însă în centrul atenției nici măcar nu au fost zootenhniștii, ci oficialii. 

Sâmbătă, 13 ianuarie, la Rediu, zeci de fermieri s-au adunat pentru a petrece în așteptarea premiilor. Cu puțin timp înainte de începerea fastuosului eveniment, mai mulți fermieri și transportatori au ieșit pe străzile din Botoșani în semn de solidaritate față de colegii care s-au îndreptat spre București pentru a-și cere drepturile. Organizatorul evenimentului nu a trecut cu vederea acest punct sensibil și a ținut să menționeze că ar fi vrut să amâne petrecerea, însă nu a mai putut.

Citește și La ce s-a uitat Hubble de ziua ta? Trebuie doar să introduci ziua și luna pentru a afla

„Aș vrea să vă spun că, dacă aș fi putut să amân acest eveniment, aș fi făcut-o în semn de respect pentru fermierii care astăzi sunt în stradă. Dar, din păcate, nu mai puteam să întoarcem ceva ce era stabilit de câteva luni”, a spus Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți. Mai departe, Ionică Nechifor a subliniat importanța fermierilor și i-a îndemnat pe ceilalți să îi respecte. „Dragi fermieri, în cărțile sfinte spune așa, „omul este conexiunea între Dumnezeu și pământ” și, cu atât mai mult, pe noi fermierii Dumnezeu ne iubește pentru că suntem cei care lucrăm pământul și dăm roade celorlalți cetățeni ai noștri. Din acest motiv, insist să acordați respectul cuvenit fermierului român, pentru că îl merită”, a mai adăugat Nechifor.

Citește și Panourile fotovoltaice la școală au redus facturi la energie cu 60%

Festivism oficial

Însă Balul Fermierilor nu a fost despre fermieri, ci și despre oficialitățile liberale care au luat cu asalt evenimentul. Printre acestea se numără prefectul Sorin Cornilă, deputatul Costel Șoptică, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu, parlamentarul din Galați, George Scarlat, primarul comunei Mihai Eminescu – Verginel Gireadă și Bogdan Suruciuc – inspectorul școlar general al IȘJ Botoșani. În prima parte a balului, oficialii au primit diferite distincții și li s-a dat cuvântul. Distincțiile acordate au fost fie pentru faptul că sunt susținători ai agriculturii, fie pentru că vin din rândul agricultorilor sau pentru simplul fapt că părinții au fost agricultori. Oficialii i-au felicitat pe cei prezenți, iar unii și-au adus aminte și de fermierii care protestează și au susținută că sunt și alături de aceștia. Mai multe aflați din Monitorul de Botoșani.

Sursa foto – Inquam Photos, Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...