Cei 3 de la Secretariatul General al Guvernului care primesc 3.500 de euro/lună pentru 4 ședințe

Data:

spot_img

Secretariatul General al Guvernului a avut anul trecut trei reprezentanți care au primit lunar mii de euro de la Eximbank. Marian Neacșu, Victor Moraru și Alexandru Vasilescu sunt funcționarii publici răsplătiți cu această sinecură generoasă. Anul acesta, urmează Adrian Țuțuianu.

Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări (CIFGA) de la EximBank, bancă de stat, are în componență 15 membri, de regulă politicieni plătiți cu 20 la sută din salariul lunar al directorului băncii.

Trei dintre aceștia sunt numiți din partea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Traian Hahalai este președintele Eximbank și a avut în 2021 un venit de aproximativ 200.000 de euro, adică 16.500 de euro/lună net.

Rezultă că cei 15 norocoși primesc lunar, pentru participarea la o ședință pe săptămână, 3.500 de euro pe lună, bani încasați pe lângă salarii.

Citește și: VIDEO Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în Turcia/ Sute de morți în Turcia și Siria

Prietenii lui Neacșu

Unul dintre membrii CIFGA din partea SGG este chiar președintele Secretariatului, Marian Neacșu. Din decembrie 2021, Neacșu primește echivalentul în lei a 3500 de euro pentru că participă la o ședință/săptămână a CIFGA.

Marian Neacșu nu are pregătire în domeniu bancar, fiind specialist în cereale.

Din informațiile PRESShub, al doilea membru al SGG în CIFGA a fost, din martie până în decembrie 2022, directorul general Victor Moraru.

Din ianuarie 2023, acesta a fost înlocuit cu Adrian Țuțuianu, secretarul general adjunct al SGG.

Venituri de trei locuri

Al treilea angajat al SGG care a primit în 2022 3500 de euro pe lună de la CIFGA este secretarul de stat Alexandru Cristian Vasilescu, de profesie inginer constructor.

Potrivit avertizorului de integriate Ștefan Jicol, fost director în SGG, Vasilescu este finul lui Neacșu.

Alexandru Vasilescu este și membru în Consiliul de Supraveghere al companiei Transelectrica, mandat prelungit până în iunie 2023. Indemnizația brută lunară cuvenită mandatarului pe durata mandatului de membru este de 17.900 de lei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Nici vorbă, nu participa la sedinte astia. Își iau banii pur si simplu fără să facă ceva. Ei nici nu stiu unde e banca.
    Vine o doamnă de la Eximbank lunar la ei si îi roagă pe fiecare să semneze că ar fi fost prezenți.
    Apoi cei 3500 euro le intră in cont fiecăruia lunar, ca drept de smecher, de baroni ce sunt.

  2. […] Traian Hahalai este președintele Eximbank și a avut în 2021 un venit de aproximativ 200.000 de euro, adică 16.500 de euro/lună net. Rezultă că cei 15 norocoși primesc lunar, pentru participarea la o ședință pe săptămână, 3.500 de euro pe lună, bani încasați pe lângă salarii, scrie PressHub […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related