Cine este noul director al Complexului Energetic Valea Jiului. Îl succede pe colegul de partid

Data:

Complexul Energetic Valea Jiului are, la o lună de la momentul în care a devenit funcțional, un nou director. Eusebiu Durbaca, cel care a condus până acum Mina Livezeni, a fost numit în funcția de director general. Noul director general este deținător al unei licențe în inginerie minieră și absolvent al unui master în Managementul Securității și Sănătății în Muncă.

Datorii de peste 160 mii lei

Declarația de avere completată de Sebastian Durbaca anul acesta, pe 20 octombrie, arată la capitolul terenuri, 2645 mp de teren intravilan în Petroșani, deținuți în coproprietate cu soția, în urma unei donații.

În ”averea” noului director general al Complexului Energetic Valea Jiului este inclus un apartament în Petroșani, în suprafață de 58 mp, deținut în coproprietate cu soția, încă din 2003.

Directorul CEVJ are și un Volvo XC60 fabricat în 2015.

Sebastian Durbaca nu are sume în bănci, ci doar credite. Ambele la aceeași unitate bancară. Primul credit, de 70 mii lei, a fost contractat în 2019 și trebuie achitat anul viitor. Cel de-al doilea credit, contractat în perioada 2021-2026, este în valoare de 98.600 lei.

Citește și: Avocații lui Ionel Arsene: fostul baron de Neamț nu poate fi extrădat din cauza depresiei

Conform ultimei declarații de avere, din poziția de director al Minei Livezeni, Sebastian Durbaca a câștigat anul trecut 122.504 lei, la care se mai adaugă indemnizația de consilier local în sumă de 9492 lei.

Durbaca are un mandat provizoriu

Sebastian Durbaca îl succede, la conducerea complexului, pe colegul de partid, Cristian Roșu.

Durbaca va conduce complexul 5 luni, adică are un mandat provizoriu, ”până la demararea procesului de selecție pe criteriile guvernanței corporative”.

Conform administrației CEH, Sebastian Durbaca ”a fost selectat, pe baza unui plan managerial și a CV-ului”. Directorul general trebuie să asigure ”activitatea decizională cu privire la folosirea resurselor materiale, financiare, informaționale și umane ale CEVJ, în vederea realizării obiectivelor de punere în siguranță a minelor, neutralizarea huilei și identificarea de noi business-uri cu energie regenerabilă pentru societate”.

Articolul integral, în Gazeta de dimineata (gddhd.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...