Cine sunt judecătorii care i-au scăpat pe securiștii care l-au anchetat până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu

Data:

Cine sunt judecătorii care i-au scăpat pe securiștii care l-au anchetat până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu: Valerica Voica, Constantin Epure și Alin Sorin Nicolescu.

Sunt magistrații de la instanța supremă care i-au achitat pe foștii ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, acuzați de procurori de moartea inginerului constructor Gheorghe Ursu. Astfel, la 33 de ani de la Revoluție, niciun ofițer de Securitate nu a fost condamnat pentru faptele penale pe care le-a săvârșit înainte de 1989.

Cine sunt judecătorii care i-au scăpat pe securiștii care l-au anchetat până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu

Constantin Epure

A decis, în mai 2019, după doi ani de procedură de Cameră preliminară, să retrimită dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 la Parchetul Militar după ce a anulat mare parte din probe.

Au fost trimiși atunci în judecată pentru crime împotriva umanității Ion Iliescu Petre Roman, Voiculescu Gelu Voican, Măgureanu Virgil, Florescu Mugurel Cristian, Dumitrescu Emil, Ionescu Cazimir Benedict, Sârbu Adrian, Cozma Miron, Drella Matei, Burlec Plaieş Cornel, Dobrinoiu Vasile, Peter Petre şi Ghinescu Alexandru. Cazul se află încă în cercetări pentru refacerea urmăririi penale.

Tot el a făcut parte din Completul de judecată care a stabilit să se aplice prescripția dosarelor penale în urma unei decizii a CCR din 2022.

Alin Sorin Nicolescu

Este colegul de complet al lui Constantin Epure. În 2021, cei doi l-au achitat pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, judecat în dosarul deturnării de fonduri operative de la DIPI (Departamentul de informații și protecție internă, serviciul secret al MAI).

Recent, Valerica Voica, Constantin Epure și Alin Sorin Nicolescu l-au achitat pe deputatul Mihai Lasca în dosarul în care a fost judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat care s-ar fi ocupat cu traficul de migranți. Fost deputat AUR, Lasca a fost exclus din partid.

Citește și: Judecătorul care i-a achitat pe torționarii lui Ursu, acuzat că a făcut presiuni ca un polițist să îi ceară scuze

Valerica Voica

A făcut parte din completul de jduecată care l-a eliberat pe Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5 din București.

Citește și: Securiştii acuzaţi de uciderea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, achitaţi de Curtea Supremă

Judecați de soția unui angajat ANP

La fond, foștii ofițeri de Securitate Pîrvulescu și Hodiș au fost achitați de judecătoarea Mihaela Niță. În motivare, ea a stabilit că „cei doi inculpați au participat la efectuarea percheziției domiciliare și la audierea repetată a victimei.

Pe baza probelor administrate nu se poate reține că, în această perioadă, cei doi lucrători de securitate au exercitat violențe asupra victimei”.

Soțul judecătoarei, la data pronunțării era coordonatorul activității juridice în Administrația Națională a Penitenciarelor – Aparatul Central.

În prezent este pensionar la 48 de ani cu 130.000 de lei pe an, pensie plătită de Ministerul de Interne, parte responsabilă civilmente în dosarul Gheorghe Ursu.

Ursu a decedat pe 17 noiembrie 1985, la Spitalul penitenciar Jilava, în urma bătăilor pe care le-ar fi primit de la Marin Pîrvulescu şi de la alţi ofiţeri de securitate, dar şi în urma agresiunilor din partea unor deţinuţi de drept comun.

Citește și: Procesul torționarilor lui Gheorghe Ursu, aproape de final. Mărturii din dosarul torționarilor


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
4 COMENTARII
  1. Cine sunt judecatorii…”/Tortionarii dizitentului Ursu, achitati definitiv(…)____––____iarasi, nici’o mirare, este si de pe luna vizibil ca romanilor li se pregateste ceva, iar iohanis si bandele sunt in varful actiunii, practic se incearca scoaterea Romaniei din UE si -din nou- sclavagizarea la modul cel mai fizic, a romanilor, adica Romania va redeveni marea puscarie, unde nu se intra si nu se iese decat cu voia jupanilor, iar cartela de ulei si copite de porc, va fi -macar atat!- la purtator…Singura sansa a celor ca inteleg, daca sunteti nu tocmai batrani si inca apti de munca, parasiti iohania* post/neo/comunista ASAP…(* individul -chiar daca pare un mameluc desavarsit, in realitate este un scelerat si criminal genocidar)

  2. 2 intrebari: cine sunte cei 3 adulti din „poza” si 2), nu am citit niciunde ca ceva cadre medicale de la spitalul unde a murit ing.Ghe. Ursu, sa fi declarat ceva, este imposibil ca un medic,etc., sa nu-l fi intrebat pe Ghe.Ursu, ce s-a intamplat si acesta sa nu fi dat o minima explicatie macar prin gesturi…Sau „doctorii” comunisti erau parte a sistemului de distrugere a natiei?! Nu eset DELOC- de neluat in seama..

  3. Andrei Ursu, după ce torționarii tatălui său au fost achitați: „Acest Cristian Troncotă are semnătura pe dosarul falsificat” fost decan al academiei SRI… general de securitate…”___–-___probabil facut general macar de iliescu daca nu chiar de ceausescu, oricum era o chestie doar de timp, pentru ca il facea iohanis, cel care a facut cei mai multi generali, incat Romania este demna de Cartea Recordurilor, are cei mai multi generali DIN LUME(activi si in rezerva), practic Romania are mai multi generali decat are USA, Anglia si tot NATO, la un loc!!! si are mai multe „cadre militare ” (active si in rezerva, generali alti ofiteri, diversi gradati, maistri militari, etc-platiti generos, lunar, de la buget.)decat INTREGUL EFECTIV DE MILITARI IN TERMEN !!! Iar helwing s-a retras de la conducerea serei si pentru ca stia ca vine acest verdict si nu voia sa mai minta din nou in public(nu ca i-ar fi fost rusine!), plus ca-in curand- iohanis va fi detronat si vor incepe anchete , in care acest al doilea criminal al tari(iohania nr.1-helwing nr. 2)va trebui sa dea raspunsuri despre acoperirile facute, insa este posibil ca acesta sa fuga din tara inainte de caderea lui iohanis(care-l va urma)…Iar , pe scurt, este o iluzie sa crezi ca actualul serei nu este mostenitorul „in cuget si simtiri”, al fostei securitati, practic fosta securitate si nomenclatura-CHIAR LA URMATOARELE GENERATII(copii, nepoti, rude fidele, etc.)- controleaza si manipuleaza tot ce misca in toata tara…Si aceasta forta diabolica, numeric, nu este nici macar UNU la suta din populatie, insa este efectiva tocmai pentru ca in politic si la varful suprem -pres-edinte- troneaza adevarati securisti, chiar daca fara grade…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related