Ciolacu a exclus-o pe Firea de pe culoarul prezidențial

Data:

Surse din PSD susțin că relațiile între Paul Stănescu, secretarul general al partidului, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, au devenit tot mai reci. Stănescu o susține pe Gabriela Firea pentru prezidențiale, dar Marcel Ciolacu i-a trasat deja o altă direcție colegei de partid.

Cu doi ani înainte de alegerile prezidențiale, PSD se află în căutarea candidatului câștigător. De la Ion Iliescu încoace, social-democrații nu au mai avut un reprezentant în fruntea statului.

Până în prezent, există o singură certitudine: Gabriela Firea nu este dorită pentru Palatul Cotroceni de Marcel Ciolacu. Gabriela Firea este singurul lider PSD marcant care a primit o misiune clară pentru alegerile din 2024: câștigarea Primăriei Capitalei.

Ea a fost astfel exclusă, potrivit declarațiilor publice, din competiția internă pentru o candidatură la prezidențiale. Senatoarea ocupă în acest moment funcția de prim-vicepreședinte PSD, este președinte PSD București și ministru al Familiei.

Citește și: Cazul Brașov. De ce nu-și iubește și nu-și protejează România copiii?

Președintele PSD a dat încă din vară semnale că se va schimba modul în care va fi desemnat candidatul la prezidențiale. „S-a rupt definitiv acea cutumă prin care președintele partidului era automat și candidat, în funcție de cum facem modificările la statut. Din punctul meu de vedere, aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă”, afirma în iulie 2022, Marcel Ciolacu.

Sistemul propus de liderul PSD este ca viitorul candidat la prezidențiale să fie ales de toți membrii de partid. Social-democrații au exersat un sistem similar în epoca Dragnea, când candidatul pentru funcția de președinte al partidului a fost ales de toți membrii. Singurul candidat care a îndeplinit criteriile în acel moment a fost chiar Liviu Dragnea.

Continuarea în Radio Europa Liberă România.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Activistul Marian Ceaușescu, împins în fața mașinilor de paznicii Gabrielei Firea

Activistul Marian Ceaușescu a fost agresat de gărzilde de...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3 și ce averi au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3: actualul primar,...