Ciolacu face încă un pas mare spre un regim autoritar de tip Viktor Orban (Aktual24)

Data:

Ciolacu face încă un pas mare spre un regim autoritar de tip Viktor Orban: Autoritarismul este în ADN-ul PSD-ului, formațiune crescută pe fostele structuri ale Partidului Comunist, iar Marcel Ciolacu a demonstrat miercuri noapte că nu degeaba este președinte al acestui partid.

Într-un gest specific regimurilor autoritare, Ciolacu l-a dat afară fără nicio explicație pe un oficial guvernamental care a pus la dispoziția presei informațîi de interes public legate de modul în care premierul și-a obținut certificatul de revoluționar.

Miercuri noapte, Ciolacu l-a dat afară pe Mihai Dodu, secretar de stat la Revoluționari, numind în locul acestuia un trepăduș de pe la PSD. Dodu este de două ori vinovat.

În primul rând, Dodu a permis ca o comisie din cadrul secretariatului să analizeze faptele de arme ale lui Ciolacu în timpul „revoluției de la Buzău”, aceasta hotărând apoi să anuleze certificatul de revoluționar al premierului.

Documente cu semnături false și declarații dubioase

În al doilea rând, Dodu le-a permis jurnaliștilor de la Recorder să studieze dosarul de revoluționar al lui Ciolacu, în acesta fiind găsite documente cu semnături false și declarații dubioase și agramate ale premierului.

Recorder a anunțat, în aceeași zi în care a fost publicată ancheta „Erou sau impostor? Ce am găsit în dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu”, că premierul și-a trimis corpul de control la Secretariatul pentru Revoluționari.

„Reacția premierului a fost tăcută, dar fermă: Corpul de Control din subordinea sa a mers astăzi la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari și a chestionat angajații cu privire la apariția dosarului lui Marcel Ciolacu în spațiul public.

Asta deși certificatele de revoluționar vin cu beneficii suportate de la bugetul de stat, deci dosarele pe baza cărora se obțin ar trebui să fie publice.

Plus că nu există niciun motiv ca cineva să-și ascundă faptele de eroism pentru care a cerut recunoaștere”, a subliniat Recorder.

Citește și: Monument istoric ieşean furat „la bucată”. Casa Buicliu urmează să fie renovată pentru viitorul Muzeu al Copiilor

Ciolacu face încă un pas mare spre un regim autoritar. Abuz de putere

Demiterea lui Mihai Dodu este clar un abuz de putere.

Este o acțiune specifică societăților totalitare, nu unei democrații europene în care respectul față lege și transparență în relația cu societatea ar trebui să primeze.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / George Călin

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...