Contractele de miliarde de dolari ale Microsoft și Open AI cu Armata Americană (Aktual24)

Data:

Contractele de miliarde de dolari ale Microsoft și Open AI cu Armata Americană. Companii importante din industria tehnologica, printre care Microsoft, OpenAI si Amazon, isi consolideaza cooperarea cu armata americana in domenii de la realitatea augmentata la securitatea cibernetica.

Potrivit informatiilor compilate de agentia Anadolu, Microsoft are un acord de cooperare cu armata in domeniul ochelarilor bazati pe realitate augmentata. Prin acordul care a fost incheiat in 2021, Microsoft va livra armatei americane peste 120.000 de produse, denumite HoloLens. Valoarea acordului pe 10 ani va ajunge la 21,8 miliarde de dolari. Microsoft mai are un alt acord cu Pentagonul care include servicii cloud. Desi Microsoft a fost selectata de Departamentul american al Apararii pentru servicii cloud in 2018, acordul a fost revizuit in timpul mandatului lui Joe Biden, iar contractul privind serviciile cloud a fost impartit intre Google, Amazon, Oracle si Microsoft.

Citește și Rise Project: Profesor de la Jurnalism, acuzat de abuz sexual și hărțuire

Pe langa aceste companii, OpenAI, care a devenit proeminent in domeniul tehnologiei cu aplicatia bazata pe inteligenta artificiala, ChatGPT, dezvoltata in ultimii ani, s-a alaturat companiilor care coopereaza cu armata americana. In cadrul cooperarii, vor fi realizate studii privind securitatea cibernetica cu sprijinul AI. Schimbarea politicilor OpenAI este interpretata de unii experti ca un indiciu ca firma este deschisa sa lucreze cu clienti militari. O alta companie tehnologica cu care armata SUA coopereaza este Google.

Citește și Hackerii ucraineni au distrus serverele sateliților Rusiei (Aktual24)

Desi compania se remarca prin motorul sau de cautare, aceasta ofera o gama larga de solutii tehnologice, de la servicii cloud la e-mail. In cadrul cooperarii dintre companie si armata americana, platforma Google Workspace, care ofera diverse instrumente de colaborare prin intermediul tehnologiei cloud, este utilizata in mod eficient. Conform datelor de anul trecut, peste 180.000 de membri ai armatei americane utilizeaza Google Workspace in cadrul cooperarii. Firmele americane de tehnologie castiga miliarde de dolari din contracte cu armata si alte agentii guvernamentale din SUA, titrează publicația Aktual24.

Foto: Deposit Photos

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...