Ministerul Muncii cumpără 60 de mașini, pe procedură de urgență

Data:

Deputatul USR Cristian Ghinea, ex-ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, l-a ironizat în online pe ministrul Muncii, Marius Budăi, explicând ce înseamnă, de fapt, pentru actuala guvernare să „strângă” cureaua la stat.

„I-am prins din nou: Budăi tocmai cumpără 60 de mașini, pe procedură de urgență. Ciolacu: ”e prima dată când statul strânge cureaua”. Hai, sictir!

Cum zicea Ciolacu? «E pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii». Și «tăiem de la demnitari». Doar pe gură, ca de obicei. Trăim în Ferma Animalelor unde porcii conduc cu sloganuri gen «Toate animalele sunt egale» și pe ascuns se înfruptă ca… porcii.

Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără mașini în draci, repede înainte să dea tot ei ordonanța că… nu se mai cumpără mașini.

Le-a ieșit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget și dau o OUG de fațadă. E doar pentru trâmbițat.Prima dovadă, la mașini. Budăi este tipul ăla care plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al «seniorilor», deși refuză să le crească pensiile și minte ca un porc că nu îl lasă PNRR (7.8% din PIB a alocat Budăi pentru pensii anul ăsta)”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Citește și: Alba-neagra cu un criminal: chiar procurorul a cerut eliberarea, dar s-a răzgândit când a fost eliberat. Deținutul „model” a violat și ucis o bătrână după ce a ieșit din pușcărie mai devreme

„Cum strânge Budăi al lui Ciolacu cureaua la stat?”

Deputatul USR îl acuză pe ministrul Budăi că a dat ordin către toate casele județene de pensii să-și cumpere mașini. Ar fi vorba despre 42 de Dustere.

„Iar 16 dintre ele și-au mai luat și câte un Ford Puma (foto 2). Și și-a luat și Budăi la minister două Skoda Octavia (foto 3). Toate fără licitație, între 24 aprilie și 2 mai. Repede, repede, că vine OUG.

Adică Ciolacu anunță că gata, nu mai au voie să cumpere mașini și imediat după anunț, Budăi bagă repede achiziție de mașini fără licitație. V-ați prins?

În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei. Ajută Budăi «seniori» luând mașini fără licitație la Casele de Pensii. Pensiile sunt mult sub procentul din PNRR, dar Budăi se luptă cu PNRR-ul.

Ghinea a distribuit pe Facebook și un link în care se poate vede fiecare achiziție, pe fiecare județ.

Potrivit lui Cristian Ghinea, OUG-ul e „perfect imbecil” în modul în care decretează ”economii”.

„Practic, fiecare primărie și instituție e pusă pe același calapod, indiferent dacă a fost dintre cei responsabil sau dintre cei care s-au porcit la angajări și cheltuieli aiurea. Un mod sovietic de gestionare a problemei în care nu contează comportamentul managerului, doar decretul de la Moscova.

Poate de pildă unele Case de Pensii chiar ar avea nevoie de mașină. În loc să lase decizia acolo, Budăi decide că fiecare casă județeană are nevoie de fix o mașină de genul X și o mașină de genul Y.

Luate pe urgență. Investigăm să vedem dacă e și șpagă la mijloc.

Între timp Ciucă nu renunță la pensia specială de 18.000 lei și a blocat toată reforma aia pentru că el nu înțelege nimic din subiect.

Încearcă Iohannis și Hellvig să conducă România în 2023 cu «speciali», dar nu merge, băi, că lumea e mai complexă, iar România modernă are așteptări legitime. Ciolacu își bagă rudele și cunoștințele «speciale» în CA-ul la companii de stat în timp ce semnalizează șmecher că se strânge cureaua”, a mai explicat Ghinea pe Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Cristian Ghinea

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zeci de percheziții la traficanți care vindeau droguri de mare risc elevilor

Zeci de percheziții la traficanți de droguri de mare...

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din...

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat complet. Decizie a CCR

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat...