CSM s-a trasformat în instanţă morală şi a refuzat dosarul unei grefiere care a intrat la INM

Data:

O grefieră care a intrat la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a fost respinsă de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe motiv că nu îndeplineşte condiţia de bună reputaţie. Sancţionată în 2020 cu avertisment, Rodica Victoria Ioaneş, grefieră la Judecătoria Sector 4, nu va deveni auditor de justiţie în urma votului dat în CSM.

Hotărârea privind buna reputaţie a acesteia a fost luată cu 14 voturi la 5.

Motivul invocat în şedinţa publică. Deşi grefiera a cerut ca aceasta să nu fie transmisă în direct a fost acela că în urmă cu doi ani, grefiera ar fi transmis o serie de mesaje unui coleg judecător. Este vorba de Andrei Aurel Păun, actual judecător la Curtea de Apel Bucureşti, magistrat care s-a simţit hărţuit de grefieră şi a reclamat-o. În urma unei anchete, Ioaneş a fost sancţionată cu avertisment, dar grefiera a atacat la Tribunalul Prahova sancţiunea. A făcut apoi apel la Curtea de Apel Ploieşti, dosarul fiind în acest moment suspendat. Acest lucru nu a împiedicat CSM să o “execute” pe Ioaneş şi să stabilească, subiectiv, că nu îndeplineşte condiţia de bună reputaţie pentru a ajunge magistrat.

Cu ce a greşit grefiera

Grefiera a fost acuzată că i-a scris judecătorului pe praful de pe luneta maşinii “I love you” şi a trimis un SMS tatălui acestuia după ce magistratul nu i-a mai răspuns la mesaje. Din motivarea tribunalului rezultă că judecătorul Păun nu a respins-o total aşa cum rezultă din acţiunea disciplinară. “Totodată, a avut în vedere mesajele scrise pe care dl. #### le trimitea, în mod sistematic, în timpul dezbaterilor, atitudine de natură a încălca solemnitatea şedinţei. Devenise un obicei, de a întreţine conversaţii pe telefon, în timp ce avocaţii pun concluzii pe fond şi, uneori, cât timp făcea apelul părţilor şi referatul cauzei, reiese că nici domnia sa nu îşi poate controla sentimentele romantice, neputând să aştepte terminarea şedinţelor”.

Andrei Aurel Păun este acum judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit declaraţiei de interese el face parte dintr-o lojă masonică. Este vorba de Ritul Scoţian Antic.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.