Cum arată tronsoanele din Autostrada Moldovei A7 care ar trebui terminate în acest an

Data:

Cum arată tronsoanele din Autostrada Moldovei A7 – coloana vertebrală rutieră care ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud şi să lege Moldova de Muntenia, în prezent. Drumul se află în lucru din apropiere de Ploieşti, de la intersecţia cu A3, până la Paşcani, aproape 320 de kilometri.

În 2024, însă, unele tronsoane au deja termen de finalizare – vorbim practic de 65 de kilometri de autostradă care ar trebui deschişi traficului. Cu toate acestea, stadiul din teren la momentul actual nu arată prea promiţător pentru finalizarea tuturor la termen în acest an.

Două tronsoane de pe A7 Ploieşti – Buzău şi două tronsoane de pe A7 Buzău – Focşani au termen de finalizare în 2024. În total sunt peste 65 de kilometri de autostradă.

La avansul înregistrat acum pe cele patru tronsoane, dar şi la cum arată mobilizarea constructorilor pe şantiere în prezent, precum şi în ultimele săptămâni, şansele ca toate patru tronsoanele să fie gata de deschidere în 2024 nu sunt cele mai bune.

Începând de la intersecţia A7 cu A3, primul tronson de circa 21 de kilometri (Dumbrava – Mizil), asocierea Pizzarotti-Retter a ajuns la un stadiu fizic de peste 43%, iar mobilizarea pe şantier lasă speranţe că acest tronson ar putea fi gata în acest an.

Citește și: Viitorul este al mașinilor electrice. În Norvegia parcarea e gratuită și au bandă specială

Cum arată tronsoanele din Autostrada Moldovei A7, aflate în lucru

Termenul oficial este octombrie 2024 (prelungit faţă de cel iniţial), dar lucrările rămase de executat – inclusiv cele la nodul rutier dintre cele două autostrăzi – ar putea însemna o deschidere de trafic abia la final de an.

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 440 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

De la Ploieşti până la Paşcani (circa 320 de km) a fost prinsă pe finanţare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiţia esenţială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Citește mai multe și vezi filmări cu stadiul actual al lucrărilor, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Trump spune că ar încuraja Rusia să atace aliații NATO care plătesc prea puțin

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta copiii și adulții cu dizabilități | Bihoreanul

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta...

Copil accidentat într-un parc cu lucrări de mântuială | Gazeta de Stâlpeni

Copil accidentat într-un parc, inaugurat cu mai puțin de...

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani,...