Cum au reușit hackerii să fure datele lui Ciolacu (Aktual24)

Data:

Cum au reușit hackerii să fure datele lui Ciolacu: „Un angajat de la Camera Deputaților a apăsat pe un link trimis de hackeri”.

Surse oficiale au declarat, marti, pentru aktual24.ro ca hackerii au reusit sa sparga baza de date a Camerei Deputatilor dupa ce, cel mai probabil, un functionar din Camera Deputatilor a accesat un link trimis de hackeri.

„Cineva de la Camera Deputatilor a apasat pe un link trimis de hackeri si sa s-au dus datele”, au precizat sursele.

Atacul a fost declanșat din Italia. Zilnic au loc atacuri din Rusia, China sau Coreea de Nord, au precizat sursele.

Citește și: Hackerii au spart site-ul Camerei Deputaților și cer bani pentru returnarea datelor

Când a avut loc atacul

Surse oficiale au declarat anterior ca baza de date a Camerei Deputatilor a fost sparta de hackeri, fiind furate si documente personale ale lui Marcel Ciolacu. Ciolacu a fost presedinte al Camerei Deputatilor inainte de a fi numit prim-ministru.

„Ca urmare a informatiilor vehiculate in spatiul public privind incidentul informatic de la Camera Deputatilor, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presa al STS precizeaza ca STS nu asigura administrarea sau securitatea cibernetica a sistemului informatic respectiv”, a anuntat Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Actiunea hackerilor a avut loc in weekend, fiind sustrase mai multe documente ale unor oficiali, printre care si Marcel Ciolacu.

Cum au reușit hackerii să fure datele lui Ciolacu

Sursele au precizat ca a fost furata si o imagine cu buletinul lui Marcel Ciolacu. Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar si cea a lui Alfred Simonis, au aparut deja pe Dark Web.

Citește și Olguța Vasilescu învinsă de Corul Filarmonicii Craiova, după ce a încercat să-l desființeze

„A avut loc intr-adevar o bresa de securitate. In acest moment, nu avem nicio solicitare de rascumparare a datelor”, au declarat sursele.

Ca urmare a acestei situatii, departamentul specializat din Camera Deputatilor redacteaza o plangere la DIICOT.

„Este important de mentionat faptul ca majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi facute publice ca urmare a unei solicitari pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, sustine Secretariatul General al Camerei Deputatilor, citat de Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

De ce este important Parlamentul European - dezbatere la...

Care sunt partidele politice extremiste din România | Info sud-est

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele, discursul...

Activistul Marian Ceaușescu, împins în fața mașinilor de paznicii Gabrielei Firea

Activistul Marian Ceaușescu a fost agresat de gărzilde de...