Cum să creezi o atmosferă boho în grădina ta, cu lampi solare de exterior

Data:

Cum să creezi o atmosferă boho, dacă te-ai plictisit de același decor din grădina ta și vrei o schimbare cât mai repede. O poți obține chiar fără să faci o investiție costisitoare.

O variantă ar fi să adaugi mici accente care pot schimba total aspectul grădinii, cum sunt acele lampi solare exterior care au și rol practic, și estetic, adăugând un plus de stil, dar și de lumină, pe timp de noapte, în decorul grădinii tale.

Există numeroase modele de lampi solare exterior, dar pentru un decor boho trebuie să le alegi pe cele potrivite. Pentru a completa acest look boem, mai poți opta și pentru alte mici elemente, care îți vor transforma grădina într-o oază de relaxare și bună dispoziție.

Ce este un decor boho și cum îl creezi cu lampi solare exterior

Termenul „boho” este o prescurtare de la „bohemian”, ce trimite cu gândul la un grup social neconvențional sau liber. Stilul boem este, așadar, asociat cu nonconformismul, cu libertatea și cu creativitatea, fiind inspirat din viața artiștilor și a persoanelor care trăiesc în afara normelor convenționale.

Caracteristicile principale ale acestuia includ: încurajarea exprimării individualității și originalității, combinarea unor elemente neașteptate, utilizarea culorilor vibrante și a texturilor bogate, dar și a unor elemente care se remarcă prin naturalețe și simplitate și care subliniază conexiunea cu natura. 

Cum să creezi o atmosferă boho cu lampi solare de exterior

  • Mobilier de lemn sau ratan – mobilierul de exterior din lemn sau ratan este cel mai indicat pentru a crea o atmosfera boho. Fotoliile, băncile și mesele din lemn masiv aduc un aer autentic în spațiul tău special
  • Țesături și textile – pernele și păturile colorate așezate pe băncuțele și scaunele din grădină, precum și în zonele de relaxare aduc instantaneu o notă boho. Alege materialele naturale, cum sunt inul, mătasea sau bumbacul, cu imprimeuri bogate și broderii;
  • Plante suspendate și ghivece decorative – creează un colț verde din plante suspendate (ferigi, suculente, plante agățătoare) și ghivece decorative, pentru un strop de prospețime și culoare
  • Lămpi solare – lampile solare de exterior, cum sunt cele tip făclie,  creează o atmosferă plăcută în grădină, iar lumina caldă ce se revarsă în jurul lor aduce o notă subtilă de mister și romantism. Prin aspectul lor rustic și natural, aceste lămpi se integrează foarte bine în designul boho. Le poți amplasa atât pentru a marca aleile și căile de acces, cât și ca elemente decorative pe spațiul verde sau pentru a accentua alte puncte de interes
  • Accesorii handmade și obiecte decorative – acestea evidențiază stilul boem al spațiului exterior. Optează pentru: vase de lut, statuete, suporturi pentru plante, decorate cu frânghii de bumbac sau sfoară, tablouri din lemn, ghirlande din frunze și flori uscate, perdele sau voal suspendat.

Citește și: De ce o afacere are nevoie de un site profesionist

Lampi solare exterior potrivite în amenajarile boeme

Lampile solare de exterior sunt foarte importante în decorurile din grădină, inclusiv în cele boho, din mai multe motive.

În primul rând, fiind obiecte de iluminat, sunt o sursă de lumină în grădină, ceea ce este esențial pentru siguranță, dar și pentru a crea o atmosferă primitoare, mai ales în serile de vară, când te întâlnești cu prietenii și petreceți până târziu în aer liber.

Lămpile solare pun în valoare celelalte elemente decorative din grădină, inclusiv mobilierul, plantele și ghivecele sau perdelele, subliniind, chiar și pe timp de noapte, frumusețea întregului decor.

La fel de important în cazul acestor lampi solare pentru exterior este și faptul că te ajută să economisești la costul energiei. Acestea funcționează pe baza energiei solare, fiind o opțiune ecologică și economică, în același timp.

În plus, scapi de aspectul inestetic și de riscurile cablurilor de la exterior.

Lămpile solare sunt echipate cu un mic panou solar ce este expus la lumina soarelui. Acest panou conține celule fotovoltaice, care captează energia solară și o transformă în energie electrică.

Această energie este transferată într-o baterie de stocare pentru a fi utilizată în perioadele în care lumina solară lipsește. 

Citește și: Păstrează căldura în casă: Idei de renovare pentru sezonul rece

Alege lampi solare exterior pentru un decor de vis și lumină plăcută!

Pentru un decor de poveste și o atmosferă excelentă în grădina, curtea, terasa sau balconul tău, alege lampi solare exterior de la Electric14.ro! 

Integrează în amenajările boho lămpile cu efect de flacără sau de făclie, stâlpii pentru iluminat sau aplicele pe care le poți descoperi în acest magazin online cu mii de produse electrice, de la producători renumiți pentru calitate și fiabilitate.

Lămpile solare de la Electric14.ro luminează timp de 8-12 ore și se preteaza în toate stilurile de amenajare, de la cele rustice, la cele clasice, moderne, boho sau scandinave.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related