Cum se măsoară dragostea în bani? O discuţie de „Ziua Îndrăgostiţilor” cu românul care are cea mai mare afaceri cu bijuterii din ţară

Data:

În ciuda faptului că pandemia şi conflictul armat din Ucraina le-au afectat veniturile sau i-au făcut să fie mai prudenţi cu cheltuielile, românii rămân totuşi atenţi cu persoanele iubite şi le oferă bijuterii drept cadou, de Sfântul Valentin, 8 Martie, de Paşte sau de Crăciun. Volumul tranzacţiilor a crescut, însă valoarea bijuteriilor cumpărate în ultimii doi ani a scăzut, observă Aurel Mânzăţeanu, fondatorul unei companii care este lider pe piaţa producătorilor români de bijuterii din aur.

„Situaţia care există acum în lume, sau mai degrabă în Europa, a determinat oamenii să închidă puţin buzunarul. Atunci când nu ştii cât va fi factura la gaze şi energie electrică, trebuie să ai grijă. Am observat schimbarea asta după declanşarea pandemiei, iar apoi s-a accentuat odată cu războiul. Decembrie 2022 nu a mai fost ca un decembrie din trecut. Vânzările poate că au fost la fel, dar cadourile au fost de valoare mai mică”, susţine Aurel Mânzăţeanu.

Citește și: TVR, plângere penală împotriva unui fost angajat care a cumpărat de capul lui drepturi pentru competiții sportive

„Cumpărătorii de bijuterii sunt clienţi pe viaţă”

Totuşi, românii rămân atenţi cu cei dragi şi nu au renunţat la oferirea de cadouri sub formă de bijuterii din aur, cu sau fără pietre preţioase.

De Sf. Valentin, de Paşti sau de Crăciun, vânzările cresc, dar ziua de 8 martie rămâne totuşi momentul în care se înregistrează cele mai mari vânzări de bijuterii. S-a schimbat puţin şi comportamentul cumpărătorilor. Cumpără mai mult, dar bijuterii de valori mai mici, şi fac achiziţiile în ultimul moment.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...