Cioloș: RTV ar trebui închisă: „Nu este nici presă, nici jurnalism și nu servește decât fugarului țepar Sebastian Ghiță”

Data:

Europarlamentarul Dacian Cioloș a transmis, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că televiziunea România TV ar trebui închisă:

„Nu este nici presă, nici jurnalism și nu servește nici unui cetățean român în afara fugarului țepar Sebastian Ghiță și prietenilor lui politici sau de afaceri”, a menționat europarlamentarul REPER.

Dacian Cioloș a afirmat că RTV este o ”portavoce pentru vocile Rusiei” și orice politician care va mai merge în emisiunile ”acestui post de propagandă rusească va fi părtaș la modul brutal și iresponsabil în care moderatorii România TV au călcat în picioare memoria unei femei în suferință”.

Fostul premier a mai spus că ”toate instituțiile plătite din bani publici pentru a reglementa audio-vizualul românesc sunt plătite degeaba cât timp Romania TV linșează zilnic cetățeni români în suferințe medicale” și cei vinovați pentru ”creșterea acestui monstru de propagandă și manipulare” sunt ”guvernele care au plătit bani publici” televiziunea.

Citește și Președinta CNA despre derapajele RTV: Consiliul nu este responsabil. Nu putem opri subiecte

Reacția lui Dacian Cioloș vine în a treia seară consecutiv în care România TV rulează o emisiune în prime time despre moartea jurnalistei Iulia Marian, după ce, în primele două seri (19 aprilie și 20 aprilie) televiziunea a înregistrat derapaje grave.

RTV a vorbit despre decesul ziaristei Libertatea, despre oamenii cu suferințe psihice și despre conducerea ziarului unde lucra jurnalista folosind următoarele aprecieri:

”Promovează cu cinism scriiturile unei fete grav afectată psihic”;

”Schizofrenia de care suferea (…) nu era un secret pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru șefii ei direcți (…) nu erau un secret nici nopțile petrecute la spital (…)”;

”Și tot ei, purii și revoltații au publicat (Libertatea, n.red.), cunoscându-i starea și diagnosticul, ba chiar pe post de editorial delirul ei din salonul cu oameni cu discernământ îndoielnic, expunând-o judecății nedrepte a semenilor și punându-i eticheta de rătăcită promovată ca experiment de presă”. 

”Și tot ei storc azi lacrimi de emoție cititorilor, continuând să-și prezinte fosta angajată ca pe un soi de bizarerie talentată”;

”Cei care au uitat de ea în casă înaintea Paștelui (…) ne acuză pe noi de derapaj, pentru că ne-am permis să ne întrebăm aseară, într-o dezbatere, dacă e normal ca un om bolnav psihic, cu grave tulburări comportamentale să presteze la vedere în presă”;

”Continuăm să întrebăm dacă după fiecare încercare ratată de suicid Iulia Marin a fost testată psihologic și dacă a fost declarată aptă să presteze o activitate cu o încărcătură emoțională majoră și impact public colosal? Și vom continua să întrebăm (…)”, a susținut Victor Ciutacu la RTV.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit produse alimentare

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit în mai...