De ce apar lumini ciudate înaintea unor cutremure mari

Data:

​Fulgere pe cerul complet senin, globuri mari de lumină, fâșii strălucitoare colorate. Înaintea unor cutremure de magnitudine mare oamenii au raportat că au văzut lumini ciudate, s-au făcut și studii serioase și au apărut felurite teorii, inclusiv unele nebunești, cu extratereștri. Ce ar putea fi rarele „lumini ale cutremurului”?

Luminile cutremurului

Încă din secolul XVII în documente s-au găsit relatări despre faptul că înaintea producerii unui cutremuri puternic oamenii au văzut pe cer diverse lumini pentru care nu au găsit vreo explicație. Aceste relatări nu prea au fost crezute sau au fost utilizate de cei care susțin că am fi fost des vizitați de extratereștrii. Cei cu prea multă imaginație au tras concluzia că, din moment ce „alienii” au venit cu puțin timp înaintea producerii unui mare cutremur, ei l-au și provocat…

Trebuie spus de la început că astfel de lumini ciudate apar foarte rar înaintea unor cutremure de mare intensitate și reprezintă excepția, și nu regula. Au fost însă multe raportări mai ales în „era” smartphone-urilor și fenomenul merită discutat.

Citește și: Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată

În ultimii ani au fost mediatizate mai multe cazuri, în special în Mexic, când în minutele și orele dinaintea producerii unui mare cutremur au apărut lumini ciudate, unele sub forma unor globuri destul de mari sau altele sub forma unor fâșii strălucitoare.

Lumini bizare au fost fotografiate la un cutremur din Japonia, în 1968, la un cutremur din Canada, în 1988, dar și la un mare seism produs în 2009 în Italia, la L’Aquila.

Mult mai recente sunt luminile care au apărut înainte și în timpul unor cutremure din Mexic, în 2017, dar și în 2021. Pe internet pot fi găsite și relatări despre români care ar fi văzut lumini bizare cu 2-3 ore înainte de cutremurul din 4 martie 1977, dar nu sunt foarte credibile.

Citește și: O lege care poate transforma mii de tineri în infractori, doar ca statul să pară că face ceva

Clar este că cei care au văzut acele lumini nu aveau cum să știe că urma să se producă un cutremur peste puțin timp și astfel de lumini inexplicabile au fost raportate în destul de puține cazuri, dacă le comparăm cu numărul ridicat de seisme de mare magnitudine ce se produc în lume.

Fanii teoriilor senzaționaliste spun că aceste lumini ar prevesti cutremurele, însă este eronat: o mulțime de cutremure puternice nu au fost precedate de apariția unor lumini pe cer.

Continuarea, în Hotnews.ro.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...