De ce întârzie autostrada A8? | Ziarul de Iași

Data:

Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe sectorul ieșean din autostrada A8 ar trebui să se încheie în iulie, când se împlinesc cele 38 de luni stabilite în contract. Termenul va fi însă sigur depășit.

Firma de proiectare s-a angajat și în alte proiecte similare, aflate acum în șantier sau în licitația pentru atribuirea execuției.

Toate planșele și listele cu proprietarii terenurilor aflate pe traseul A8 în județul Iași au fost semnate de primarii comunelor ce vor fi străbătute de Autostrada Unirii.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Marius Dangă, care a adăugat că documentația pentru întabularea coridorului de expropriere este pregătită la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

Se lucrează în continuare la raportul de evaluare a proprietății, inclusiv la evaluarea masei lemnoase, a precizat vicele CJ.

Amintim că pe acest sector de autostradă este în derulare actualizarea studiului de fezabilitate, care trebuie completat cu proiectul tehnic.

Contractul a fost încheiat în aprilie 2021 cu Consitrans SRL, iar pe 7 mai se împlinesc 3 ani de când CNAIR a emis ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul are o durată de 38 de luni, ceea ce înseamnă că tot pachetul ar trebui să fie gata la mijlocul acestei veri. Așa cum am mai relatat, partea de proiectare este în întârziere, termenul optimist de finalizare a documentației fiind sfârșitul acestui an.


Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe sectorul ieșean al autostrăzii A8 ar trebui să se încheie în iulie, când se împlinesc cele 38 de luni stabilite în contract. Termenul va fi însă sigur depășit.

Contractul are o durată de 38 de luni

Firma de proiectare s-a angajat și în alte proiecte similare, aflate acum în șantier sau în licitația pentru atribuirea execuției.

Toate planșele și listele cu proprietarii terenurilor aflate pe traseul A8 în județul Iași au fost semnate de primarii comunelor ce vor fi străbătute de Autostrada Unirii.

(…) Se lucrează în continuare la raportul de evaluare a proprietății, inclusiv la evaluarea masei lemnoase, a precizat vicele CJ.

Citește și: Primele proiecte contractate prin Programul Regional Vest- fonduri nerambursabile de 62,7 milioane euro

Amintim că pe acest sector de autostradă este în derulare actualizarea studiului de fezabilitate, care trebuie completat cu proiectul tehnic.

Contractul a fost încheiat în aprilie 2021 cu Consitrans SRL, iar pe 7 mai se împlinesc 3 ani de când CNAIR a emis ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o durată de 38 de luni, ceea ce înseamnă că tot pachetul ar trebui să fie gata la mijlocul acestei veri. Așa cum am mai relatat, partea de proiectare este în întârziere, termenul optimist de finalizare a documentației fiind sfârșitul acestui an.

Ce autostrăzi și drumuri expres a mai proiectat Consitrans odată cu autostrada A8

Dar Consitrans are mai multe lucrări similare – cum este cea de reactualizare a SF pentru autostrada Ploiești-Brașov și realizarea proiectului tehnic, contract adjudecat cu două luni înaintea celui pentru A8, în februarie 2021, pentru 45,5 milioane de lei.

Citește și: Cetățeni străni prinși în flagrant vânzând ecstasy, ketamină și cocaină în Mamaia

La două luni după semnarea contractului pentru A8, Consitrans a mai încheiat un contract – pentru supervizarea proiectării și execuției Autostrăzii de Centură a Bucureștiului, 42,4 milioane de lei pentru 32,5 km, aflată acum în șantier.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...