De ce s-a oprit apa caldă și căldura în 600 de blocuri din București

Data:

De ce s-a oprit apa caldă și căldura în aproximativ 600 de blocuri din București: o avarie care s-a produs la Magistrala Grivița, pe Șoseaua Orhideelor. Aceasta este a doua avarie majoră din Capitală de săptămâna aceasta.

Mai mult blocuri din zonele Calea Giulești, Bulevardele Iancu de Hunedoara și Banu Manta, Șoseaua Nicolae Titulescu, Calea Dorobanți, Calea Floreasca, strada Nicolae Caramfil din Sectorul 1, Șoseaua Ștefan cel Mare din Sectorul 2, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardul Constructorilor și complexul studențesc Regie din Sectorul 6 al Capitalei sunt afectate de această avarie, anunță Termoenergetica.

Citește și: Derapajul antisemit al lui Dan Culcer nu este un accident. Ce scrie în „Certitudinea”

Când se termină lucrările

Lucrările și manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire au fost deja începute, în regim de urgență. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei.

Chiar și așa, cei din zonele afectate nu vor avea căldură și nici apă caldă până în data de 15 decembrie 2023, ora 23.30.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervențiile se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

„Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis compania.

Citește și: Comisia Europeană dată în judecată de o asociație a procurorilor, pentru că a ridicat MCV în cazul României

Două avarii majore în 4 zile

Aceasta este a doua avarie majoră din București doar săptămâna aceasta. În jur de 125 de blocuri din Sectorul 3 au rămas fără apă caldă și fără încălzire în urma unei avarii produsă la Magistrala II Sud.

Avaria de luni s-a produs în zona stadionului Olimpia, pe conducta cu o vechime de peste 50 de ani. Lucrările de reparații au fost făcute în regim de urgență.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură este sistat până astăzi, 14 decembrie 2023, la ora 23.30.

De asemenea, vor funcționa deficitar, până la finalizarea lucrărilor de reparație a avariei, punctele termice care alimentează cartierul Colentina (strada Doamna Ghica, Bulevardul Iancului, Șoseaua Mihai Bravu, străzile Mașina de Pâine, Oteșani, Petricani) din Sectorul 2 al Capitalei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...