Încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul României

Data:

Încă o dronă rusească pe teritoriul României. Încidentul este al patrulea de acest gen din ultima jumătate de an.

Miercuri spre joi, 13/14 decembrie, forțele ruse au continuat atacurile cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

Ministerul Apărării a anunțat joi că o nouă dronă folosită pentru atacarea infrastructurii portuare ucrainene s-a prăbușitpe teritoriul României.

„Ministerul Apărării Naționale a monitorizat situația în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană, notificând totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la zonele din județele Tulcea și Galați care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situații. IGSU a emis un mesaj RO-Alert la ora 22.45, iar starea alertă aeriană a încetat în jurul orei 02.00.

Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Fetești și aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane din Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au fost ridicate pentru a executa misiuni de supraveghere a spațiului aerian național.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat, în cursul acestei situații,  o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat la înălțime mică pe un traseu către zona Grindu, din județul Tulcea”, a precizat, într-un comunicat, MApN.

Încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul României. Măsuri de securizare a zonei

În baza informațiilor din teren privind un posibil impact pe teritoriul României, echipe mixte MApN/MAI s-au deplasat în cursul nopții în zonă și au raportat, în această dimineață, că a fost identificat un crater de 1,5 m adâncime rezultat ca urmare a prăbușirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu.

Citește și: Protest al polițiștilor de penitenciare. Vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion

Încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul României. MApN continua misiunile de monitorizare

„Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

 Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”, a mai explicat MApN.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: MApN continua misiunile de monitorizare. Sursă MApN

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Fiecare crede ce vrea, insa aceasta „cadere” nu este simpla intamplare, drona respectiva a fost special trimisa la o asa adancime in teritoriul romanesc, tocmai pentru a tatona reactia partii romane si a NATO…Cum spuneam , ani de zile in urma-si am tot repetat- Romania este o tinta speciala a Rusiei, din cauza sistemului militar de la Deveselu, de unde -nu de putine ori- am sugerat ca localnicii sa se mute la zeci de km., sau sa-si construiasca bunkare f. solide…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related