Design modern și primitor la un liceu din Galați. „Școala trebuie să fie un spaţiu vesel, care să inducă o stare de bine”

Data:

Ce altă metodă mai bună pentru a-i aduce pe elevi la şcoală se poate găsi, decât aceea în care aranjezi locul să fie cât mai primitor, mai comod şi mai frumos decât oriunde? Să nu le vină elevilor cheful să stea nicăieri în altă parte decât la liceu. Să le pară rău că sunt nevoiţi să plece acasă dintr-un ambient atât de cald. Aşa au gândit cei de la Liceul Tehnologic din Corod, județul Galați, proiectul lor PNRAS (Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar).

Liceul din Corod este o şcoală este mai elegantă şi are condiţii mai bune decât cele mai multe dintre unităţile de învăţământ ale judeţului. Directoarea Adriana Masgras, împreună cu Alina Iuliana Făinărea, consilier educativ care a fost premiată anul trecut la Gala Profesorul Anului, au adus cărţile la îndemâna copiilor, creând spaţii de lectură pe coridor. Doar să întindă mâna şi pot alege un volum, după care se pot instala pe o canapea confortabilă să se bucure de lectură.

Acum, cu fondurile din PNRAS, spaţiul de lectură de pe coridor a devenit şi mai îmbietor şi mai amplu. Arată ca la hotelurile de lux, decorate după ultima modă. O zonă prietenoasă cu canapele colorate, cu un panou verde cu licheni în fundal, care aduce natura în interior. Iar cărţile interesante sunt puse peste tot la îndemână. Unde să găseşti un loc mai atrăgător?

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: 40 de percheziții ale Parchetului European în România, pe fraude cu scrisori bancare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arestul polițiștilor din Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arestul polițiștilor din Iași....

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea | Crișana

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea...

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și molozul lăsat în urmă | Reporter de Iași

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și...