Dosarul DNA privind șeful Finanțelor Giurgiu. Mecanismul mitei | Aktual24

Data:

Dosarul DNA privind șeful Finanțelor Giurgiu. Referatul prin care procurorii DNA solicită arestarea preventivă a șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, Mihai Sebe, conține și interceptări ale dialogurilor dintre Sebe și cei care l-au mituit. Sebe a cerut șpagă în mod clar și explicit.

Conform referatului, consultat de Aktual24.ro, Mihai Sebe i-a solicitat unui martor să transmită afaceristului prins cu probleme următoarele lucruri:

– să prezinte echipei de control din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Alexandria toate documentele solicitate și „să aibă răbdare că totul este ok”;

– să trimită un mail către Inspectoratul Teritorial de Muncă prin care să comunice acestei instituții faptul că societatea face obiectul unui control al Direcției Regionale Antifraudă Alexandria;

– că în decurs de o săptămână controlul efectuat de reprezentanții Direcției Regionale Antifraudă Alexandria va fi finalizat și că „il costă 15.000 de euro”.

Citește și: Șeful ANAF Giurgiu, „agățat” de DNA în dosarul firmelor cu datorii și radiate contra unor șpăgi STENOGRAME

De asemenea, Mihai Sebe i-a transmis martorului un număr de telefon, cu solicitarea ca acesta să fie comunicat afaceristului, urmând ca cel din urmă să sune la respectivul număr de telefon pentru a-i fi comunicată o locație în municipiul Giurgiu, unde acesta trebuia să se deplaseze.

Afaceristul a apelat numărul de telefon pe care l-a primit de la martor, persoana care a răspuns la telefon fiind Mihai Sebe, cu care afaceristul s-a și întâlnit în municipiul Giurgiu.

Cu ocazia acestei întâlniri, Sebe Mihai i-a comunicat personal afaceristului să nu mai predea documentele solicitate de ITM și că „va primi o amendă pe care să o plătească”.

Ulterior, printr-un mesaj transmis prin intermediul aplicației Signal, Sebe Mihai i-a comunicat martorului faptul că „pentru rezolvarea controlului de la Antifraudă și ITM” pe afacerist „îl va costa” 13.000 de euro.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Wiz Khalifa își cere scuze pentru incidentul de la Costinești

Wiz Khalifa își cere scuze pentru incidentul de la...

Sesiune extraordinară a Camerei Deputaților. Pe ordinea de zi, un proiect cu măsuri pentru gestionarea populației de urși

Sesiune extraordinară a Camerei Deputaților, luni, când parlamentarii urmează...

Rapperul Wiz Khalifa, urmărit penal după ce a fumat canabis pe scenă la Festivalul Beach, Please!

Wiz Khalifa, urmărit penal. Rapperul american a fost ridicat...

Klaus Iohannis, după tentativa de asasinat asupra lui Trump: Violența și agresiunea nu caracterizează nicio democrație

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat duminică că este...