Dosarul lui Teodosie explodează în mijlocul BOR

Data:

Dosarul lui Teodosie explodează în mijlocul BOR: Arhiepiscopia Tomisului sare în apărarea înaltului ierarh şi îl atacă pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat, marţi seara, la decizia procurorilor DNA de a dispune urmărirea penală faţă de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, prelatul ar fi promis unui om de afaceri 20% din suma pe care acesta ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopie pentru lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult.

Într-un comunicat, Arhiepiscopia a susţinut că îşi menţine punctul de vedere privind nevinovăţia lui Teodosie şi a Consilierului eparhial, adăugând că aceştia “se vor conforma întru totul solicitărilor instituţiilor abilitate”.

Citește și S-a semnat contractul pentru noul Spital de Infecțioase din Oradea: 135 milioane de euro

Dosarul lui Teodosie explodează în mijlocul BOR

Totodată, Arhiepiscopia a lansat un atac la adresa purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a declarat, marţi, cu privire la anunţul DNA, că legea civilă şi legea morală trebuie respectate inclusiv de comunitatea eclezială, adăugând că acest „flagel societal” trebuie combătut, făcând referire la acuzaţiile care i se aduc lui Teodosie.

Mai exact, Arhiepiscopia Tomisului îl acuză pe Bănescu că ar fi încălcat o hotărâre a Sfântului Sinod care spune că “purtătorii de cuvânt nu pot trimite către presă punctele de vedere personale şi nici nu pot exprima public puncte de vedere personale în probleme referitoare la instituţia pe care o reprezintă”.

Citește și Marian Neacșu despre înființarea de noi posturi în Guvern: Să îmi faceți un cadou de Sfântul Nicolae | AUDIO

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, aceste dovezi sunt prezentate chiar de un om din interior, un preot ortodox care a fost martor şi părtaş la funcţionarea acestui sistem.

Pe lângă mărturiile sale, preotul Petrică Leaşcu face publice imagini filmate cu camera ascunsă în care mai mulţi lideri politici şi înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române se implică direct şi îşi dau binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici.

Mai multe, în The Epochtimes Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
42 COMENTARII
  1. „… fraudarea banilor publici…” ____–-____aceasta este chintesenta acestei milenare institutii parazitare, biserica(oricare), trait cat mai in lux, fara minima munca sau stress, iar unirea cu politicul -deasemeni- este veche, cele doua entittati, in tari ca Romania , intr-un final, prin exacerbarea paroxistica a coruptiei si furtului organizat, vor conduce la distrugerea natiei , nu numai moral(punct deja atins) dar chiar dizolvarea natiei, punct depasit de 50%, si in continua derulare cu mare viteza…

    • E adevărat că există unii corupți , pătați dar nu exagera Nația asta a inceput alfabetizarea prin și în Biserica . Unii ierarhi nu au nici o treabă cu călugăria pentru că au fost numiți pe timpul comunismului fiind doar agenți infiltrați.

    • La distrugerea nației conduce corupția și pasivitatea cu care asistăm la destructurarea morală, spirituală și economică a acestei nații. Aruncați inutil cu pietre în Biserică. Sigur, sunt și uscături, însă reprezintă doar o reflecție a societății românești. In care avem doar ce merităm. Dacă am importa preoții din alta galaxie, poate i-am putea judeca, însă provin din rândurile noastre. Sunt mulți părinți induhovniciti și purtători de har, precum și multe opere sociale în care este implicată Biserica. Să nu aruncăm cu piatra. Nihil Sine Deo!

      • Cam multe muste roiesc in jurul lui Teodosie !( mustele trag la tot ce inseamna mizerie! Mustele chiar si moarte strica untdelemnul de pret al negustorului, spunea inteleptul Solomon.)

    • Cuvintele pe care le folosiți, în acest mesaj, sunt prea filozofice pentru nația noastră!!!!
      Dacă ați participa la o Sfântă Liturghie ați constata cât de simplu ne răspunde Iisus la întrebările noastre.
      Acest domn Bănescu nu face nimic pentru a aplana discreditarea instituției pe care o reprezintă 🤔 nu am întâlnit, până la anii mei așa ceva😥
      Să ne rugăm 🙏
      Luminează Doamne mintea celor ce nu cred în Tine 🙏

      • Cum am citit în comentariile anterioare…. există și uscături…cum e și Teodosie.Așa se comportă un preot? Sfidator…. parșiv…un milionar in euro care crede că e sfânt.Totul pentru avere și bogăție… când ar trebui să fie un exemplu de umilitate.E o sfidare acest preot.Face de rușine biserica.

      • Corect,dar tot Domnul Isus ne învață să tăiem raul de la rădăcină,iar acest domn „mache ” nu cred că l slujește pe Domnul Isus.

      • Stimabile domn, chiar dacă mergem la Sfânta Liturghie și cunoaștem adevărul spuselor dvs în legătură cu preoții nostri cu har și implicarea în proiecte sociale, asta nu înseamnă că acoperim elementele vădit nefaste ce umbresc biserica. Înaltul prelat Teodosie este cunoscut în interiorul bisericii noastre ca un cal breaz, i se mai spune „Spagoveanu”. Slobod la gura și indisciplinat, neascultator, cu multe recidive de-a lungul timpului, este momentul sa plătească ptr faptele sale.

    • Natia o distrug politicienii stimabile și noi poporiu laș și barfitor nu biserica matale ori nu stii ce vorbești ori nu vorbești matale

      • Biserica și politicienii au nenorocit Nația. Biserica prin prostimea romanilor, politicienii prin trădarea Țării.

    • Pertinente observatii, de bun simt! Politicul a facut o asa, promovati popii securistu chiar de securistii comunistii de la iliescu citire. In timp ce preoti cu har poate, nu isi vor gasi niciodata loc de duhovnic, seriozitate, acel munte de modestie. TOTI golanii mari popi sunt multi miliardari, incepand cu preasecuristul daniel.

    • Într-o țară lipsită de repere de credință ,de iubire de neam, de jertfă poporul este dezorientat. Astfel de articole referitoare la mai marii bisericii vor conduce la negationismul lui Voltaire care afirma: ,, Dumnezeu a murit, trăiască libertatea !”. Uneltiitori de felul lui Iuda au fost de-a lungul timpului și sunt și în prezent..,

  2. E un atac concertat la adresa Bisericii și slujitorilor ei de orice denominatie ar fi,din partea stângii care domină scena politica europeana și care are un obiectiv bine definit: distrugerea credinței în DUMNEZEU. L-au scos din toate instituțiile și a mai rămas Biserica.

    • E pe dracu să îi ia pe popii corupți la care mergi tu cu linsul săptămână de săptămână. Să-i lăsăm mai departe să fure banii oamenilor, că dacă spunem pâs la infracțiunile lor, înseamnă că suntem plătiți de Sorors și că suntem marxiști.

  3. Biserica din ziua de azi, nu mai are nici o legatura cu Dumnezeu!! Biserica de azi este un SRL! Biserica a ajuns sa faca jocuri murdare! Biserica de azi este raiul homosexualilor! Relatia ficaruia cu Dumnezeu nu trebuie sa fie legata si de aceasta institutie decazuta numita Biserică! Si aici ma refer la Biserica -institutie! Nu la Biserică-Casa Domnului!!

    • Mare dreptate! Cine îl cunoaște cu adevărat pe IPS Teodosie își da seama ce fel de om este. Excepțional suflet, un mare duhovnic

    • Nu v ati rastignit voi pe Cruce ca sa judecati ! Si mai ales preotii .Nu va obliga nimeni sa merge.ti la biserica .Clar ! Dar cand muriti familia sa nu indrazneasca sa keme preotul sa va faca slujba .Ramane.ti in intunericul in care sunteti acum .

  4. Natia o distrug politicienii stimabile și noi poporiu laș și barfitor nu biserica matale ori nu stii ce vorbești ori nu vorbești matale

  5. Va dați seama? Dacă și în sânul bisericii avem păreri exprimate ca la muritorii de rand! Și mai ales ce prevede sfântul sinod, legea tăcerii, nu ai voie sa scoți în spațiul public problemele din interior. Ce sa mai facă DNA? Avem vreo lege care sa prevadă ca donația poate fi echivalata cu mita?

  6. 1. Pentru o arhiepiscopie, suma 800.000 lei este nesemnificativa, motiv pentru care nu am încredere în acest demers.
    2. Fără legătură directă cu subiectul, dar legat de realitatea din mediul rural în special, uni preoți sunt vectori electorali cu activitate care se intensifică pe măsură ce se apropie alegerile electorale. In beneficiul comunității religioase?… Poate da, ca excepții, dar în majoritatea cazurilor beneficiari sunt preoții care pun sub redingota morala învățăturilor creștine .

  7. Daca ar fi prima data, treacă/ meargă! Erare humanum est! Daca este in forma continuata, este un semn de întrebare mare. Pădure fara uscaturi nu este. Ca sa fie totul verde, trebuie eliminate uscaturile. Prea sfinția sa este o excepție, nu numai pentru BOR, dar și pentru ceilalți concetățeni, de buna credință. Daca se dorește să se facă lumină, înainte de nașterea Domnului, este bine sa se facă acum, date fiind multe precedente, chiar daca suntem în post . Dumnezeu vede și nu iartă pe vrăjmaș.

  8. Văd aici, în comentarii, mult patos !
    Oameni buni, faceți deosebirea :
    Una e „b”iserica și altceva e Dumnezeu.
    Nu le amestecați, că nu funcționează!

  9. Unde esti tu Tepes Doamne
    Ca punind mina pe ei…..,
    Sä-i imparti in douä cete
    In smintiti si in misei,
    Si in douä Temniti large
    Cu de-a sila sä-i aduni,
    Sä dai foc la puscärie
    Si la casa de nebuni….!.

  10. Nu v ati rastignit voi pe Cruce ca sa judecati ! Si mai ales preotii .Nu va obliga nimeni sa merge.ti la biserica .Clar ! Dar cand muriti familia sa nu indrazneasca sa keme preotul sa va faca slujba .Ramane.ti in intunericul in care sunteti acum .

  11. in bor-ul mioritic, lucrurile -ca in orice alt domeniu- sunt „mai catolice decata la papa”, adica Biblia a fost rescrisa „dupa nevoi”, cel care a tradus Biblia(D. Cornilescu) ad literam, a fost alungat( si s-a „trecut” la papistatsi) tocmai pentru ca nu le placea la alde danaila cel belzebut, la fel, aceasta asa-zisa biserica crestina, este supraaglomerata cu icoane, sfinti si moaste, niciodata pomenite in Biblie( eventual blamate, interzise!), si evident- in fiecare an , bor-ul mai scoate de pe maneca cate ub sfant, mai inventeaza cate o grota pe unde au trecut apostolii, se apropie timpul cand Isus va fi declarat roman, ca si tac-so, dumnezeu! Iar in bor-ul romanesc domneste(realmente DOMNESTE) ultima si cea mai joasa forma de coruptie, mai nou s-a dovedit cu prea multe cazuri, ca popimea „sfanta” este plina nu numai de curvarasaie, dar si pedofilie si homosexualitate, si de fapt multe femei „credincioase”, practica curvia*( sau macar prostitutia!), iar unele dintre acestea sunt curve de popi, de unde sotii lor- cica barbati!- sunt dusi de belciug la biserica sa faca „danii vindecatoare”, etc., si sa-i pupe mana unui mucos de 25-30 ani(popa) si sa-i spuna „parinte”, el cica barbat de 40+ de ani! Iar toata aceasta mascarada, tocmai pentru a-l face pe „barbat” sa creada ca ea este „cuvincioasa” si cu „ravna pentru cele sfinte si pt. dumnezeu”, si alte baliverne care tin la prea multi, desi insasi Biblia le spune ca preot trebuie sa fie doar o persoana ” care are copii chivernisiti si la casele lor” ceace IMPUNE(chiar babeste), ca acest „diacon” trebuie sa aiba macar 50 de ani! Iar aceste curve jegoase, bat din gura pe unde apuca, probabil si pe internet,in special cu blesteme, ca si cum acestea ar exista, in fapt ele sunt cele blestemate de ele insele, traind in spaima ca sotul va afla si o va trimite la sanul lui dumnezeu, dandu-i cu toporul in cap…(* referirea este facuta la femei casatorite, tinerele nu trebuie insultate cu acest cuvant, practic, ele traiesc asa cum le-a fcut d-zeu( nu?!), adica ce vina au ele daca „ard” de la 10-9 sau 7 ani, mai mult , ele inteleg instinctual ca daca nu-si satisfac aceasta zdrobitoare cerinta, risca-REALMENTE- sa se imbolnaveasca grav, si organic si mental…Asa ca vorba lui Isus „Si lasati copilele sa vina la mine”, lucru practicat din greu de popime, nu numai cu fetele(si nevestele) „credinciosilor”, dar si cu baietii lor…Nu m-ar mira ca unii dintre acesti”preacredinciosi” sa fi pus ei insasi koor-ul ” la bataie.”..)

  12. Câți bani primește Biserica în 2024 de la bugetul de stat. Sumele, mai mari decât în 2023 cu 19%”.1.,244 .MILIARDE lei… salarii ,”, _.__–adica alte mii de romani carora li se da cu parul in cap, si mor cu mult inainte si de 72 ani( media), prin lipsa de medicamente esentiale sau chiar prin infometare si frig, mai ales copii, iar toate acestea doar pentru ca popimea sa faca burtile cat salteaua si sa-si cumpere macar un Audi, daca nu se poate Mercedes…

  13. Imagini halucinante cu un preot care se întinde în fața porții unui cimitir pentru a împiedica o ceremonie de înhumare. Care a fost motivul
    ( Catalina Sirbu -Duminica, 21 Ianuarie 2024, ora 20:23)Un preot ortodox din judeţul Suceava este cercetat penal, după ce, în cursul zilei de duminică, 21 ianuarie, s-a întins la sol în faţa porţii unui cimitir pentru a împiedica o ceremonie de înhumare.Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu, incidentul s-a înregistrat în localitatea Gura Solcii, acolo unde preotul ortodox s-a opus oficierii slujbei de înmormântare după rit penticostal a unui bărbat … cimitir unde sunt ingropate persoane de toate confesiunile…”___–__iar daca urmaresti video-ul, intelegi ca -in Romania- chiar si inmormantarile, au ajuns o bataie de joc, generata de lacomia si diabolicul care-i munceste pe popi…

  14. teodosie il da in judecata pe banescu(…)___–___huhuhuhuhu! te iei cu mainile de burta , de ras, circ la „firul ierbii”, circ la varf, se incaiera dracii ce mari, intre ei, asta da spectacol…

  15. Cine este „inventatorul” aparatului de „citit în palmă”, folosit de IȘJ Cluj: promovează Școala Zalmoxiană și consiliază societatea Tracia Unită „… se declara preot misionar… ex-viceprimar la Navodari, membru al unei comisii a academiei romane… 100 elevi scanati….”___–___Un alt escroc, probabil „preten” cu teodosie, insa libertatea este libertate, totusi, statul trebuie sa-si protejeze cetatenii( in special copiii), iar in acest caz , parintii copiilor ar trebui sa fie primii care sa NU accepte asa ceva, respectivii copii pot ramane traumatizati de ce le va spune cititorul, care NU poate face nicio analiza de asa gen, este doar o inselatorie ieftina, pentru bani, sperand(individul) ca cineva ii va plati ceva pentru „extraordinarul” sau aparat…Imi mai amintesc de un alt individ (romeo), „profesor” *( de mecanica, prin Cluj(?) care -nici-mai-mult, nici-mai-putin!- a descoperit „scaunul lui dumnezeu-un bolovan mai deformat-„( pe undeva prin imprejurimi), acest romeo era tzicnit bine, mai ales ca in timp ce el umbla pe coclauri sa descopere scaune divine( si o facea des), julieta lui se julea cu o intreaga grupa de studenti mai mustaciosi decat Iancu de Hunedoara…(* probabil facut profesor pe vremea ceusista, desigur daca era secretar de partid, sau -ulterior- facut profesor de iliescu, probabil are si vre’un grad prin armata sau securitate…)

  16. „Clarvazatoarea” lui teodosie a depus servicii de „clarvazatoare” si pentru corneliu-vadim tudor. __–__ ” a tunat si i-a adunat”, sau altfel ” toata gasca’n par” .Sigur ca teodosie minte, probabil ca el „s-a spurcat” la „clarvazatoare”////Leviticul 19:31 (VDC)Să nu vă duceți la cei ce cheamă duhurile morților, nici la vrăjitori: să nu-i întrebați, ca să nu vă spurcați cu ei…”

  17. IPS Teodosie, judecat de Sfântul Sinod pentru „acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”(…)___–___”Bai, da-l dracu’, chiar asa s-a ajuns?”(cum ar zice romanul).Vorba cea „pas cu pas”, individul a plusat pana nici el nu le mai poate duce, practic” inevitabilul s-a produs”…Ramane de vazut cate de tare joaca danaila cel belzebut si cel cu banii, ca d’aia se zice ” banescu, ochiul dracului”…

  18. La zi:Preotul din Satu Mare care a agresat sexual doi minori rămâne în arest preventiv. Judecătorii i-au respins contestația.(…)__–__iar aceasta situatie reprezinta doar un mic coltz al varfului aisbergului…

  19. Fraught custody battle revealed after murders of two mothers ‘lured to their deaths’ by ‘God’s Misfits’ gang
    (Story by Dan Gooding • 34m •)___–___cele mai multe razboie intre natii sau razboaie civile au fost si sunt purtate in sanul organizatiilor religioase, asa si cele mai multe crime individuale si asasinate, apartin tot grupelor religioase, care -evident- se ascund sub „protectia- si justificarea- divina”, in a-si satisface dorintele diabollice de omucidere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...