Două dintre angajatele suspendate după moartea Alexandrei în Maternitatea Botoșani contestă decizia în instanță

Data:

Două dintre angajatele suspendate după moartea Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care s-a stins în Spitalul Județean Botoșani implorând ajutorul medicilor, contestă decizia în instanță. Este vorba despre asistenta medicală şi infirmiera din secția în care a fost internată Alexandra.

La trei zile după moartea Alexandrei Ivanov, fostul manager al Spitalului Județean a decis suspendarea din funcție a celor două și a medicului de gardă. Suspendarea ar fi valabilă 90 de zile, cu posibilitatea de prelungire sau revenire asupra deciziei. Conform legii, în această perioadă de timp drepturile salariale ar fi tăiate.

Citește și: „Nu am aer”. Cabinetul uneia dintre doctorițele acuzate de moartea Alexandrei a fost vandalizat – PRESShub

Cele două salariate ale Maternităţii au depus acţiunile la instanţă la începutul acestei săptămâni. Marți, 29 august, acțiunile au fost înregistrate la Secția I civilă a Tribunalului Botoșani.

Așa cum ați pututt citi în Monitorul de Botoșani, doi martori cheie au fost ignorați de raportul preliminar înaintat de DSP către Ministerul Sănătății.

Citește și: După femeia care n-a supraviețuit arsurilor, încă o persoană rănită la Crevedia a murit. Numărul deceselor care au urmat exploziilor ajunge la trei

Astfel, două colege de salon ale Alexadrei au povestit pentru Monitorul, cu lux de amănunte, tot ce s-a întâmplat în noaptea fatidică.

Cele două au povestit că tânăra mămică ar fi fost îngrijită de asistentă pe tot parcursul nopții, în ciuda raportului DSP, care a luat în calcul doar planul de îngrijire al pacientului, unde nu erau trecute toate aceste aspecte.

Continuarea în Monitorul de Botoșani!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Monitorulbt.ro

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi | ReporterIS

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca...

De ce întârzie autostrada A8? | Ziarul de Iași

Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe...