Editura Vremea lansează albumul Bombardamentul din 4 aprilie 1944

Data:

Joi, 4 aprilie, se împlinesc 80 de ani de la ceea ce poate fi descris drept o tragedie bucureșteană: bombardamentele care au lovit capitala în primăvara lui 1944.

Alexandru Armă dedică acestui dramatic eveniment un album fotografic aparte, menit să reînvie un moment de istorie cumplită: Bombardamentul din 4 aprilie 1944. O tragedie bucureșteană. Volumul a fost publicat de editura Vremea.

„Au trecut 80 de ani, iar în București nu există nici un monument sau o măcar o troiță în memoria celor care și-au pierdut viața atunci. Rămâne însă datoria noastră, ca istorici, de a aminti ceea ce s-a întâmplat atunci, pentru ca astfel de evenimente tragice să nu se mai repete.”, remarcă autorul.

„Albumul de față își propune să arate cititorilor consecințele bombardamentului din 4 aprilie 1944 asupra Bucureștiului, grație celor peste 200 poze pe care le-am adunat din Arhivele Naționale Istorice Centrale, Muzeul CFR, Arhivele Militare Naționale Române, Biblioteca Națională a României, sau din alte colecții particulare.”

Valentin Ștefănuț, supraviețuitor al cumplitelor bombardamente

Cifrele dezastrului: 2942 de morți, 2162 de răniți, 1246 de case distruse, alte 1270 case grav avariate, 6866 de locuitori rămași fără locuințe.

Cartea Bombardamentul din 4 aprilie 1944. O tragedie bucureșteană va fi lansată de editura Vremea chiar în ziua aniversării a 80 de ani, adică joi, 4 aprilie, ora 19:00, la librăria Humanitas Kretzulescu, în prezența unor invitați de marcă, atât din presă (Bogdan Șerban-Iancu, realizator TV), cât și din domeniul istoriei (Mircea Dorobanțu, directorul Muzeului CFR).

Un invitat absolut special va fi domnul Valentin Ștefănuț, supraviețuitor al cumplitelor bombardamente. Din partea editurii Vremea va participa doamna Silvia Colfescu, în calitate de moderator al evenimentului. Evident, va fi de față și autorul, Alexandru Armă, de profesie istoric.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul Euroregional de Teatru | Puterea a Cincea

Festivalul Euroregional de Teatru, ediția a cincisprezecea, este organizat...

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase | Aktual24

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase. În...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...