Emilia Șercan protestează de 9 zile în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București împotriva deciziei de clasare a dosarului de kompromat

Data:

Emilia Șercan protestează de 9 zile în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București, după ce ancheta privind fotografiile sale personale și campania de denigrare a acesteia, dar și scurgerea de probe din dosar, a fost închisă brusc.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Emiliei Șercan.

„De nouă 9 zile protestez în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București împotriva injustei și revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat.

Am decis să protestez solitar, ținând în mâini una dintre fotografiile mele personale, publicate în mod repetat printr-o acțiune organizată și bazată pe informații scurse din poliție, divulgare care ulterior a fost mușamalizată, cel mai probabil printr-o operațiune de intelligence.

Protestul meu este împotriva scandaloasei decizii de închidere a dosarului de kompromat, în care procurorul a constatat că 3 infracțiuni dintre cele reclamate de mine nu există, iar că alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală.

Protestul meu este față de impunitatea pe care instituția parchetului o oferă tuturor celor implicați în acțiunea de compromitere a mea, orchestrată de oameni din poliție, iar apoi mușamalizată de, cel mai probabil, oameni cu legături cu un serviciu de informații”, a declarat Emilia Șercan.

Emilia Șercan protestează de 9 zile. Ce reproșează

Jurnalista de investigații spune că, începând din 24 noiembrie, a stat în fiecare zi de lucru în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București câte două sau trei ore, cu excepția zilelor libere din 30 noiembrie și 1 decembrie.

Emilia Șercan a precizat că nu poate accepta decizia de clasare a dosarului, în condițiile în care ancheta nu a fost făcută corespunzător, iar acte de urmărire penală esențiale fie nu au fost făcute deloc, fie au fost făcute de mântuială, întotdeauna în favoarea vinovaților și cu scopul evident de a îngropa adevărul.

Citește și: Dosarul de kompromat în cazul jurnalistei Emilia Şercan clasat abrupt de Parchet

„Dincolo de toate deciziile năucitoare din dosar, un procuror a spus că publicarea repetată a unor fotografii intime nu reprezintă deloc violare a vieții private.

Acel procuror nu a văzut intenția, premeditarea și forma continuată a faptei, spunând că publicarea unor fotografii intime făcute în casă nu reprezintă violare a vieții private a unui cetățean.

Parchetul mi-a călcat în picioare demnitatea de om și de femeie, decizia fiind de neacceptat pentru mine.

Decizia e un uriaș act de nedreptate, de injustiție.

De asta am protestat și voi continua să protestez zilnic în fața parchetului, cu una dintre fotografiile publicate repetat, despre care un procuror a decis că nu reprezintă o violare a vieții mele private.

Și voi continua să protestez chiar dacă Parchetul Curții de Apel București va păstra soluția de clasare.

PS. Având în vedere acest anunț, mă aștept ca peste vreo două zile să primesc decizia de confirmare a soluției de clasare de la procurorul general al Parchetului Curții de Apel București, care să aibă, sanchi, data de 6, 7, 8 decembrie. Când 8 organizații internaționale media i-au trimis un apel public procurorului general al României, Alex Florin Florența, cerându-i să nu închidă dosarul și să-l preia la Parchetul General, am primit decizia de clasare, care, sanchi, era datată cu două zile înainte de trimiterea scrisorii publice”, a transmis Emilia Șercan pe pagina de Facebook.

Citește și: Organizațiile europene și internaționale care apără libertatea presei sunt consternate de închiderea bruscă a anchetei privind campania de denigrare împotriva jurnalistei Emilia Șercan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Emilia Șercan / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Oameni buni, nu se mai poate așa! Haideți frați și surori alături de doamna Șercan. Singură nu poate răzbi. Mafia justițiară a învins. Ați văzut cum procedează DNA. Un dosar deschis la comandă politică (Guvern) și tot la comandă politică (Cotroceni) un dosar închis instantaneu. Dacă nu ne urnim, din 2025 va fi o liniște asurzitoare. Și nu ne vom mai putea aduna în piețe.

  2. personal sunt alaturi de E.S., cei care o cunosc personal si bine, pot spune daca aceasta doamna merita functia de ministru de interne sau director al serviciilor, eu asa cred, iar iohanis, daca nu ar fi porc, ar fi numit-o de mult in asa functie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...