Europarlamentarul Vlad Gheorghe acuză USR că i-a blocat participarea la Comitetul Politic. Reacția USR: Suspendat pentru neplata cotizației

Data:

Europarlamentarul Vlad Gheorghe acuză USR că l-a suspendat ilegal din partid și că i-a blocat participarea la Comitetul Politic, care a avut loc duminică.

Vlad Gheorghe susține, într-o postare pe Facebook, că nu a fost lăsat de bodyguarzi să intre în sediul USR, pentru că „nu figurează ca membru activ”.

„Jandragneria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar – cel puțin, conform conducerii USR. Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 și nu am fost lăsat să intru.

Mi s-a spus că «așa sunt ordinele» și că «nu figurez ca membru USR» în Registru, «membru activ». Eu știu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuși juriști la partid – i-ar răspunde și voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea.

Conform cărui articol din statut nu mai sunt eu membru USR? Cărei proceduri? Au anunțat legal faptul că din doi europarlamentari mai au doar unul? Eu sigur n-am primit nicio convocare, înștiințare, nici măcar răspuns la adresele trimise oficial acum luni de zile către forurile statutare din partid nu am primit”, a întrebat Vlad Gheorghe.

Citește și Modernizarea Gării de Nord întârzie, CFR nu are constructor, la un an de la lansarea licitației

Europarlamentarul Vlad Gheorghe acuză USR că s-a aliat cu politicieni cu probleme de integritate

Europarlamentarul s-a declarat uimit că „USR, partidul născut la firul ierbii, partidul «altfel», pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, onești, implicați are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politic.

Așa o fi când faci alianță cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forța Dreptei – nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru. Repet, nu mi s-a permis să particip în mod statutar în calitatea de europarlamentar USR”, a afirmat Gheorghe.

Citește și 80 de milioane de lei au cheltuit partidele pentru publicitate politică pe rețelele de socializare

Eurodeputatul susține că „nu are altă soluție” decât „să spună public ceea ce se întâmplă”, deoarece ar fi încercat în mai multe ocazii să discute cu președintele USR, Cătălin Drulă, însă nu ar fi reușit.

„Celor care îmi tot spun că rufele se spală în familie le mai spun încă o dată – este a nu-știu-câta încercare pe care o fac să discut cu Cătălin Drulă și cu conducerea USR. De la modalități informale și până la adrese oficiale și prezența mea la ședințele statutare le-am încercat pe toate. Nu am altă soluție decât să spun public ceea ce se întâmplă. Nu îmi face nicio plăcere, este dincolo de rușinos ceea ce se întâmplă”, a susținut Vlad Gheorghe.

Citește și Membrii clanului Oacă, condamnaţi definitiv la închisoare

Reacția USR: Vlad știa că nu are drept de vot și acces

În replică, conducerea USR transmite că Vlad Gheorghe a fost suspendat pentru neplata cotizației.

„O scurtă clarificare legată de ceea ce susține Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces.

Lista a fost făcută pentru buna desfășurare a evenimentului, nimic ieșit din comun.

Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad știa că nu are drept de vot și acces”, a declarat duminică Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

Cum ar trebui alianțele politice să interpreteze rezultatele la alegerile politice

Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la Facultatea de...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...