Modernizarea Gării de Nord întârzie, CFR nu are constructor, la un an de la lansarea licitației

Data:

Modernizarea Gării de Nord întârzie, CFR nu are constructor, la un an de la lansarea licitației. Compania CFR Infrastructură nu a reușit să semneze contractul pentru modernizarea Gării de Nord din București nici la un an de la lansarea licitației.

Contractul de aproape 500 milioane lei pentru modernizarea celei mai importante stații CFR din România a fost lansat urmă cu exact un an, pe 28 ianuarie 2023, dar după două contestații la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și la Curtea de Apel București, Compania nu a reușit nici măcar să facă o nouă desemnare a câștigătorului. Noul termen pe care CFR Infrastructură l-a transmis pentru reevaluarea celor trei oferte este 12 februarie 2024, potrivit datelor oficiale din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Contestații la CNSC și CAB/Grindeanu a trimis Corpul de Control

Pentru modernizarea Gării de Nord din București, CFR Infrastructură, prin Regionala de Drumuri București a desemnat câștigător un constructor din Baia Mare, GDO Mov Impex, o firmă cu doar 35 de angajați. După desemnarea câștigătorului, ministrul Transporturilor, Sorin Grindenau a trimis Corpul de Control al Ministrului pentru verificarea procedurii, dar a refuzat de mai multe ori să anunțe rezultatele controlului, ivocând și contestațiile depuse. În toamnă, CNSC a admis contestațiile Erbașu și CMA Construct, dar GDO Mov Impex a făcut apel la Curtea de Apel București, iar Instanța a admis contestația și a ,,întors” decizia CNSC.

Citește și Viața de student pakistanez în România: „Ce e normal pentru voi aici, e doar vis în Pakistan”

Decizia Curții de Apel București din 4 decembrie 2023, deși anonimizată, explică în cuprinsul celor 39 de pagini de ce a întors decizia CNSC. Decizia este definitivă, prin urmare CFR Infrastructură trebuie să desemneze câștigătorul dintre cei doi concurenți : GDO MOV (primul câștigător desemnat) cu ofertă financiară de 420 milioane lei și CMA Construct cu o ofertă de 376 milioane lei. Citiți mai multe în publicația Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...