Fabrică de permise de conducere în Botoșani. Cum a fost oprită rețeaua

Data:

Fabrică de permise de conducere în Botoșani. Ancheta a început în 2017 și a dus la descoperirea unui fenomen.

O filierǎ a corupției, care opera în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere, a fost destructurată în urma unei anchete a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție.

În urma investigațiilor, doi suspecți, Vasile B. și Mariana A., au fost trimişi în judecată de procurori sub acuzația de trafic de influență, într-un caz care a zguduit sistemul obţinerii permiselor de conducere de la Botoșani.

Investigațiile au fost inițiate încă din 2017, iar ancheta a condus la descoperirea unui fenomen – persoane din județul Iași își stabileau temporar reşedinţa în Botoşani pentru a obţine permise de conducere.

Analiza situației a dezvăluit că 125 din cele 140 de persoane domiciliate în Iași și stabilite temporar în Botoşani în anii 2016-2017 au aplicat pentru obţinerea permisului de conducere în județul Botoşani. Ancheta a scos la iveală că aceste persoane, în colaborare cu instructori auto și funcționari corupți, își stabileau temporar reşedinţa pentru a obține ilegal permisele de conducere.

Citește și: Iohannis pleacă la Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

Fabrică de permise de conducere. Operaţiune complexă pusă la cale de procurori

Procurorii au demarat o operațiune complexă pentru a identifica și destructura întreaga filieră. Au fost desemnați investigatori sub acoperire, iar un martor amenințat a furnizat informaţii cruciale despre activitățile ilicite ale unui instructor auto din Flămânzi.

Supravegherea tehnică și interceptarea convorbirilor au dus la identificarea conexiunilor dintre instructori auto, funcționari publici și polițiști locali implicați în schema frauduloasă. Investigatorii au reușit să adune dovezi consistente prin intermediul unor tranzacţii simulare, în care sume de bani erau plătite pentru a facilita examenele și obținerea permiselor.

De asemenea, au fost descoperite conexiuni cu o clinică privată care percepea taxe ilegale pentru testarea psihologică și alte servicii necesare pentru obţinerea permisului.

Citește și: CFR Călători vinde bilete la trenuri anulate. Confirmă apoi că trenul ajunge la destinație

Altfel spus, în activitatea infracţională ar fi fost implicaţi medici şi psihologi din cadrul unor centre medicale de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, care au eliberat, în fals, în schimbul unor sume de bani, fişe medicale şi avize psihologice necesare constituirii dosarelor de candidat pentru susţinerea examenelor în vederea obţinerii permiselor de conducere. nchetatorii au subliniat utilizarea intensivă a comunicațiilor online, în special prin platforma „WhatsApp”, pentru coordonarea activităților ilegale.

Au fost identificate discuții între inculpaţi, instructori auto și funcționari corupți care dezvăluiau detaliile operaţiunilor ilicite.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...