Peste 21.000 de doze de vaccin anti-COVID pentru județul Hunedoara au expirat

Data:

Peste 21.000 de doze de vaccin anti-COVID pentru județul Hunedoara au expirat. Este vorba despre 6% din totul dozelor alocate județului.

360.000 de doze de vaccin au ajuns în județ, aproximativ 21.700 din acestea au expirat. Cele mai multe rămase au fost cele de tip Johnson – 10.000. Oamenii au început să nu mai fie interesați de vaccin în momentul în care a fost ridicată obligativitatea codului QR pentru accesul în spațiile publice.

DSP Hunedoara a primit vaccinul de la Spital Militar Timișoara. Hunedorenii au fost printre primii români care s-au vaccinat.

Citește și: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

„Cel mai dificil a fost să facem față curentului antivaccinist și la toată logistica pentru aprovizionare. Am făcut o aplicație în care toți cei implicați știau în orice moment cum stăm cu stocurile de vaccin, dar trebuia să ținem cont de fiecare centru de vaccinare, de tipul de vaccin, perioada de valabilitate, transportul cu respectarea lanțului de frig.

Am fost singurul DSP care am asigurat transport la -20 grade și așa am câștigat la perioada de valabilitate”, a afirmat pentru Gazeta de dimineață fostul director al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Continuarea, în Gazeta de Dimineață

Anchetă DNA legată de achiziția vaccinurilor anti-COVID

DNA a cerut săptămâna trecută ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în vederea începerii urmăririi penale cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, legate de achiziționarea vaccinurilor anti-COVID.

În cauză sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care, în perioada ianuarie – mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane.

Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, se arată în comunicatul DNA.

Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă pot fi anchetați penal

Klaus Iohannis ridică imunitatea foștilor miniștri USR, în dosarul vaccinurilor, realizat DNA privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în pandemia de coronavirus.

Președintele României a semnat luni cererea pentru ridicarea imunității ex-miniștrilor Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Citește și: Percheziţii DNA într-un dosar privind fraude cu terenuri ale statului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ro Vaccinare / Facebook)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc” | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc”. Miercuri,...

Destination Iași, alt „succes” tipic ieșean. Bani aruncați, proiect mort | ReporterIS

Încă un proiect făcut praf de cuplul Chirica &...

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit cu o macetă un alt minor |  De Brăila

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit...