„Familia ministrului Novak, abonată permanent la banii publici”, susțin sindicaliștii din Sport

Data:

Sindicatul Național Sport și Tineret susține că a intrat în posesia unor noi documente care „arată cine sunt beneficiarii reali ai bugetului Sportului, cine primește de ani de zile premieri la nivel maxim indiferent de rezultatele sportive obținute, fără să conteze dacă participă sau nu la competiție, fără să antreneze în mod real sportivi, chiar dacă nu deține funcția necesară sau nu a fost propus de nicio federație sportivă națională să facă parte din lotul României”.

„În urmă cu două luni am sesizat premierile ilegale acordate în urma Jocurilor Paralimpice Tokyo 2020, ulterior sindicatul a descoperit alte documente intitulate „state de premiere” pentru Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016 în care apare din nou ca premiat la nivel maxim numitul Novak Karoly. Este o ilegalitate evidentă, nu poate fi posibil ca același antrenor să fie premiat pentru 3 discipline sportive diferite, respectiv două competiții separate. Astfel, cu aceeași sumă impresionantă de 156.579 de lei, numitul Novak Karoly, tatăl ministrului Novak Carol-Eduard (care în anul 2016 era președintele Federației Române de Ciclism), apare premiat pe 3 state de premiere diferite (Jocurile Olimpice/Paralimpice Rio 2016)  – de 3 ori 156.579 de lei:

Stat de premiere al Federației Române de Kaiac-Canoe, ca fiind antrenor principal de kaiac-canoe, ceea ce nu corespunde realității;

Stat de premiere care cuprinde atât sportivi/antrenori de la Federația Română de Kaiac-Canoe, cât și antrenorul principal Novak Karoly la Federația Română de Ciclism;

Stat de premiere care cuprinde atât sportivi/antrenori de la Federația Română de Kaiac-Canoe, cât și pe antrenorul principal Novak Karoly ca făcând parte din Federația Română de Para-Ciclism, care este, însă, o federație inexistentă. Para-ciclismul este o disciplină sportivă, care aparține de Federația Română de Ciclism.

Citește și Olguţa Vasilescu pregăteşte Craiova pentru Crăciun, în prag de vară

SNST susține că rezultatele obținute de sportivi nu justifică nivelul premierilor din documentele prezentate având în vedere că nu s-au câștigat medalii la probele pentru care s-au acordat premii. Mai multe, aici:

Sursa foto – SNST

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Curtea de Apel Cluj a decis anularea ordinului din...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România: „Din 2022, sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil”

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (AFJR) atrage atenția asupra...