Fără drumuri și fără microbuz școlar. Prioritatea a fost achiziționarea unui autoturism | Gazeta de Stâlpeni

Data:

Fără drumuri și fără microbuz școlar în comuna Stâlpeni, din Argeș. Prioritatea unui primar a fost achiziționarea unui autoturism.

La aproape un an de mandat al primarului din Stâlpeni și al Consiliului local, dominat de PSD, Gabi Șerbănoiu a inițiat în 2021 un proiect de Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prin care solicita aprobarea demersurilor pentru achiziționarea unui autoturism DUSTER, în limita sumei de 18.000 de euro.

Citește și Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România pe 2023 dezvăluie „corupția guvernamentală gravă”

Fără drumuri și fără microbuz școlar. O achiziție ilegală

Proiectul a fost aprobat, devenind Hotărârea nr. 60 din 30.09.2021, consilierii locali nefiind prea interesați dacă achiziția este legală sau nu, ori dacă este necesar un autoturism nou pentru primărie.

În condițiile în care nu exista niciun microbuz școlar la Stâlpeni, așa cum nu există nici astăzi.

La trei zile după aprobarea proiectului inițiat de primarul Gabi Șerbănoiu, am arătat într-un articol din Gazeta de Stâlpeni de ce achiziția nu este nici oportună și nici legală.

Iar împrumutul nu a fost aprobat în forma care ar fi condus la achiziția, pe datorie, a autoturismului de către consiliul local, așa cum cerea Codul Administrativ și legile privind fiscalitatea.

Articolul a avut efect, astfel că în ședința din 19.01.2021 s-a renunțat la achiziția autoturismului, banii alocați fiind redistribuiți prin Hotărârea de Consiliu Local 67/2021, către partea de funcționare a primăriei.

Citește și Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Un autoturism nefuncțional, dar cu o cotă de 100 l benzină/lună

Motivul principal de ilegalitate fiind acela că primăria avea în dotare un autoturism ce trebuia casat, fiind nefuncțional, dar căruia i se alocau cote de consum de benzină, de 100 de litri, conform Normativului privind consumul lunar de carburanți, aprobat de Consiliul Local prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 6 din 13.01.2021. 

Confirmarea faptului că Dacia 1300, mașina din dotarea primăriei, era casată, este afirmația înregistrată video din ședința de consiliu local din 19 octombrie 2021 a șefei Compartimentului contabilitate din primărie, doamna Cristina Dumitrescu.

Cel mai probabil, casarea autoturismului nefuncțional s-a făcut anul acesta prin programul Rabla Plus.

Așa cum am menționat deja într-un alt articol, Primăria Stâlpeni fiind beneficiara unui ecotichet în valoare de 120.000 de lei cu care să poată achiziționa un autoturism electric pentru nevoile sale.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: gazeta-stapleni.ro

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related