Festivalul Internațional „George Enescu”, din nou pe lista nominalizărilor pentru Oscar-ul festivalurilor

Data:

Fosta echipă care a organizat Festivalul Internațional „George Enescu” a obținut nominalizarea consecutivă la categoria „cel mai bun festival”, la International Opera Awards.

Prima nominalizare, o premieră în istoria festivalului de la București, a oficializat, practic, pe de-o parte, filosofia curatorială artistică, iar pe de altă parte efortul organizatoric dus cu bine de la un capăt la celălalt.

Cine are meritul pentru primele două nominalizări

Directorul artistic al celor două ediții nominalizate, 2019 și 2021, a fost Vladimir Jurowski. Acesta a reîmprospătat viziunea festivalului „George Enescu”, l-a pus pe lista celor mai mari și cu tradiție festivaluri, la pus în toate materialele despre festivaluri în Europa.

Nu a luat-o de la zero, doar a accelerat și a dat un azimut precis. A adus pentru prima dată opere care nu au mai fost cântate la București, a schimbat percepția spectacolului prin regii inovatoare care au implicat concepte vizuale artistice.

A extins la extrem perioadele muzicale prezente în festival. Și acestea, în condițiile în care a prins o perioadă de reduceri de buget, nu se știe nici până în ziua de astăzi de ce, criza trecuse de ani, prețurile biletelor se măriseră considerabil, deci, resurse în plus.

În această întreprindere l-a ajutat directorul executiv Mihai Constantinescu.

În Liga Campionilor a festivalurilor

Mai jos sunt festivalurile cu care „stăm, deja, la masă”, apărute în cele două ediții de nominalizări ale premiilor.

Donizetti Opera Festival, Bergamo; Festival Castell de Peralada; Macerata Opera Festival; O19 (Opera Philadelphia); Salzburg Festival; Donizetti Festival (Bergamo); Garsington Opera, Oper Leipzig Wagner 22, Santa Fe Opera & Savonlinna Festival.

Amănunte și lista completă de nominalizați aici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Dana Cristescu
Dana Cristescu
Dana Cristescu este specialist în Management. și Marketing, cu o experiență de peste 25 de ani în media, publishing și în industria tipăriturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related