Firma de casă a PNL a umflat 130.000 de euro pentru piste de bicicletă de 1,2 m pe trotuare de 30 cm

Data:

Firma de casă a PNL a umflat 130.000 de euro pentru piste de bicicletă de 1,2 m pe trotuare de 30 cm. Geo Myke SRL a câștigat proiectul din Podu Iloaiei, oraș cu primar liberal. Primăria încearcă să acceseze o finanțare PNRR de 16 milioane de lei pentru a crea o rețea de piste pentru bicicliști.

Studiul de fezabilitate realizat de Geo Mike respectă doar pe hârtie ghidul PNRR pentru acest tip de infrastructură rutieră.

Realitatea din teren este total diferită de cea descrisă în proiect: trotuarele sunt de două ori mai înguste decât lățimea pistei, impuse prin normative, iar pe mulți kilometri trotuarele lipsesc cu desăvârșire, ceea ce ar putea duce la respingerea finanțării.

Dar banii de studii, 130.000 de euro până în acest moment, s-au cheltuit.

Patru firme s-au înscris, trei au fost eliminate

Geo Myke, firma lui Dragoș Ciopate, un apropiat al liderilor PNL Anghel Ficu și Costel Alexe, a făcut atât studiul de fezabilitate cât și proiectul tehnic la pistele de biciclete.

Citește și: O minoră și doi adulți, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc VIDEO

A fost licitat un prim lot iar firma lui Ciopate a obținut 400.000 de lei pentru proiectare și asistență tehnică. Valoarea totală a proiectului este de 4,7 milioane de lei și pistele ar urma să fie amenajate pe laturile Drumului European, între Podu Iloaiei și Budăi. Distanța ar fi de 4,5 km.

Ca și în cazul altor licitații adjudecate de societatea lui Ciopate, și la aceasta s-au înscris inițial patru firme. Trei ofertanți au fost eliminați, consorțiul în care Geo Myke are partea de proiectare ajungând să fie unic ofertant. „Nu au mai depus ofertele financiare”, a explicat primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa.

REPORTER DE IAȘI a relatat cum, în cazul altor licitații, ceilalți participanți la licitații erau eliminați chiar de către autoritatea contractantă. Instituțiile făceau tot posibilul pentru ca Geo Myke să rămână unic ofertant.

Continuarea în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...