Fost inspector şcolar general din Arad, închisoare cu suspendare pentru concedierea abuzivă a unui rival

Data:

Fost inspector şcolar general din Arad, închisoare cu suspendare pentru concedierea abuzivă a unui rival. Anca Şipoş (Stoenescu), fostul inspector şcolar general din Arad, a primit o condamnare de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, în primă instanţă, pentru că în 2019 l-ar fi concediat abuziv, „din considerente politice”, pe inspectorul şcolar Paul Barta, care o criticase public, dar criticase şi alţi lideri PSD, partid din care Şipoş făcea parte.

Anca Şipoş a fost trimisă în judecată în 2022, într-un dosar disjuns dintr-o anchetă a DNA care viza lideri PSD Arad, potrivit Agerpres.

Prin sentinţa dată de Judecătoria Arad, care poate fi atacată cu apel în termen de zece zile, fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean este condamnată la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Complementar, instanţa a decis să îi interzică temporar unele drepturi, cum ar fi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Citește și: De ce nu mai este nici o universitate românească în top 1.000 mondial

De asemenea, instanţa îi impune fostei inspectoare să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Arad şi să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al municipiului Arad sau în cadrul Consiliului Local al comunei Vladimirescu, pe o perioadă de 60 de zile.

DNA anunţa în decembrie 2019, printr-un comunicat de presă, că Anca Şipoş, „în calitatea sa de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, ar fi dispus, din considerente politice şi cu încălcarea Legii educaţiei naţionale, eliberarea din funcţie a unui inspector şcolar pentru criticile aduse partidului”.

Fosta şefă a ISJ Arad îl concediase pe inspectorul Paul Barta, care criticase public PSD şi unele acţiuni ale instituţiei conduse de Anca Şipoş.

Citește și: Membrii PNL Târgu Jiu au trecut în bloc la PSD

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inspectoratul Școlar Județean Arad / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.