Foștii studenți ai directorului Esports au topit 30.000 de euro în trei zile la Comic Con. Achiziție făcută în ziua festivalului

Data:

Deși site-ul care trebuia lansat încă din aprilie încă nu este funcțional, banii alocați Campionatului Mondial de Esports se topesc deja. Din bugetul anunțat ca fiind extrem de generos, de 7,35 milioane de euro, circa 30.000 de euro au fost alocați în mare viteză unor foști studenți ai directorului competiției, Cristian Nistor.

Cazările, onorariile, printurile, luminile, prizele au costat enorm față de prețurile normale din România, dar nimeni nu s-a mai uitat la bani.

Citește și: A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Doi puști premiați de profesorul lor preferat

Tinerii și-au înființat firma în 2021 și o conexiune bună i-a făcut să obțină banii de la Primărie prin încredințare directă. Cei doi foști studenți apar în fotografii pe Facebook alături de mentorul lor, directorul Esports, iar unul dintre ei l-a menționat pe Nistor printre profesorii săi preferați din facultate.
Marksome SRL avea o cifră de afaceri modestă, de până în 3.000 de euro/lună, dar au fost aleși să se ocupe de participarea Iașului la Festivalul East European Comic Con, organizat la Romexpo în București.
Bugetul pentru trei zile de prezență într-un stand de târg expozițional a fost de 147.000 de lei: sumele cheltuite sunt piperate, de la onorariile „gamerilor”, la prețul printurilor, a calculatoarelor închiriate. Totul a fost extrem de scump deși, culmea, organizatorii le-au oferit standul gratuit, fără taxă de participare.
Derutant, bugetul prezentat este de 31.000 de euro mai mult chiar decât cel alocat, de aproximativ 29.850 de euro. Suma a fost cu puțin sub pragul de la care era necesară licitația, 30.000 de euro, în loc de achiziție directă.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ReporterIS!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Sâmbătă, 18 mai, au început lucrările la Spitalul Regional...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...