Fostul șef ANAF, după demisie: „Greșeala este în altă parte”

Data:

Fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, arată într-un mesaj intern că a demisionat pentru a anula criticile potrivit cărora instituția nu colectează suficiente impozite și taxe. „S-a închis acest subiect, greșeala este în altă parte (…) nu din vina noastră nu sunt bani pentru profesori”, susține demisionarul.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan Mihei, instalat de PSD în funcție, și că a luat act de demisiile șefilor ANAF – Lucian Heiuș (PNL) și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal.

Și alții care vor face greve

Într-un mesaj intern transmis de Heiuș, acesta își prezintă varianta: „Vreau sa înțelegeți că prin demisia mea, nimeni nu mai poate acuza ANAF-ul că nu colecteză suficient. S-a închis acest subiect, greșeala este în altă parte. Iar viitor Președinte poate să se ocupe de agenție fără să mai aibă această presiune. Nu era normal ca ANAF-ul să fie acuzat că din vina noastră nu sunt bani pentru profesori și pentru alții care vor face greve”, se mai arată în mesajul amintit.

Plecările din funcții vin după ce Heiuș a arătat în comunicatul de demisie că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

Cea mai mare parte a sumei provine de la departamentul Mari Contribuabili, condus de Ionuț Mișa, susținut de PSD. Cu toate acestea, demisia lui Heiuș este interpretată de acesta în cheie politică, altfel spus, pentru a feri PNL de criticile privind colectarea deficitară, critici care urmau să vină din partea PSD.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un site anonim a devenit unul dintre cei mai importanți pioni ai dezinformării rusești

Russian News difuzează fără critici propaganda rusă, inclusiv materiale...

Scandal în Austria din cauza bocancilor soldaților, făcuți în România

Ministrul Apărării de la Viena, Klaudia Tanner, le-a oferit,...

Libertatea: AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de la bugetul de stat

AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de...