Fotbalistul Dănuț Lupu mai avea o condamnare, de acum 3 ani, pentru conducere fără permis

Data:

Fotbalistul Dănuț Lupu mai avea o condamnare pentru conducere fără permis. Potrivit dosarului instanței, acesta a fost condamnat în iulie 2020, de Curtea de Apel București, la 6 luni cu amânarea pedepsei după ce a fost prins pe când conducea un autoturism fără permis. A fost prins din nou în termenul de supraveghere și așa s-a ajuns la închisoare cu executare.

Noua faptă a fost comisă în interiorul termenului de supraveghere și, potrivit legii, atât pronunțarea soluției de condamnare pentru noua infracțiune, cât și revocarea amânării aplicării pedepsei anterioare sunt obligatorii.

Astfel, judecătoria Cornetu a stabilit în aprilie 2023 că fostul fotbalist trebuie să execute 7 luni și 10 zile închisoare cu executare.

La proces, Lupu a recunoscut săvârşirea infracţiunii pentru care a fost trimis în judecată. El a fost prins pe data de 30.07.2020, în jurul orei 11:40, când a condus autoturismul marca Volvo, având permisul de conducere anulat.

„Cu această ocazie organele de poliție au constatat că inculpatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere”, se arată în motivarea judecătoriei.

Citește și: Dănuț Lupu condamnat. 7 luni de închisoare cu executare

Permis anulat definitiv

Din actele poliției rezultă că Lupu a avut permis de conducere obținut în 1989, dar care a fost anulat în 2001 tot prin decizie a instanței.

„În ceea ce priveşte gradul de pericol social al faptei săvârşite, instanţa reţine că fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social ridicat, în special prin prisma riscului pe care activitatea inculpatului o prezintă pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Chiar şi în ipoteza contrară, eludarea dispoziţiilor legale, precum şi îndrăzneala de care a dat dovadă inculpatul, trebuie sancţionate, pentru a atinge atât rolul preventiv, cât şi pe cel educativ al pedepsei.

În concret, instanța reține că fapta a fost săvârşită la o oră la care traficul rutier este aglomerat, pe o arteră principală, iar inculpatul a fost depistat ca urmare a unui control de rutină”, se mai arată în motivare.

La un termen anterior, Lupu a fost de acord cu efectuarea de muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat.

Citește și: Cine este Katalin Karikó și visul care a dus la crearea vaccinului anti COVID-19

Nu a venit la proces

La Curtea de Apel nu s-a prezentat la niciun termen, de fiecare data avocații săi au adus documente medicale prin care spuneau că nu se poate deplasa la instanță.

În prezent, Lupu nu se află în țară, el a plecat de pe 26 septembrie în Dubai, înainte de pronunțarea definitivă a Curții de Apel București.

Deocamdată, mandatul de arestare nu a fost emis de instanță, urmând ca peste câteva ore polițiștii să-l caute la domiciliu. Dacă nu va fi găsit, va fi emis mandat international de arestare pe numele lui.   

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit produse alimentare

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit în mai...