FOTO Noua ambasadoare a SUA a sosit la București pentru preluarea postului

Data:

Noul ambasador al SUA în România, Kathleen Kavalec, a sosit joi la Bucureşti. Diplomata va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă şi cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Kathleen Ann Kavalec a mai lucrat în România ca atașat cultural la Ambasada de la București. Îl înlocuiește în funcție pe Adrian Zuckerman.

„În acest rol, am călătorit în toată țara pentru a ne desfășura programele de diplomație și pentru a extinde rețeaua noastră de „American Corners” – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria și guvernarea americană”, a spus Kavalec.

„În primul rând, mă voi angaja să asigur siguranța și securitatea echipei noastre, a cetăţenilor americani care locuiesc, lucrează şi călătoresc în România”, a expus Kathleen Ann Kavalec primul său obiectiv.

Viitoarea ambasadoare a amintit că a fost la summitul NATO de la București în 2008, iar de Revelionul din 2007 a fost cu familia la Sibiu, unde primar era președintele Klaus Iohannis. Kavalec s-a referit și la situația actuală din regiune și a spus că România merită lăudată pentru modul cum s-a comportat cu refugiații din Ucraina.

Citește și: Libertățile civile, din nou în pericol

„Sunt hotărâtă să lucrez îndeaproape cu România în timp ce suntem uniți împotriva războiului neprovocat, nejustificat și îngrozitor al Kremlinului împotriva Ucrainei. Poziția fermă a României în această perioadă este de lăudat.

Țara și oamenii ei au primit cu brațele și inimile deschise peste două milioane și jumătate de refugiați ucraineni, dintre care peste 85.000 au rămas în țară, și i-au sprijinit cu generozitate pe acești refugiați cu asistență critică și servicii esentiale.

În plus, România a sprijinit implementarea sancțiunilor fără precedent împotriva mașinii de război a lui Putin și a ajutat Ucraina printr-o gamă largă de alte activități umanitare și de securitate”, a mai declarat Kathleen Ann Kavalec.

Citește și: Vor Ciucă și Bode să-i bage la închisoare pe protestatari? Închisoare pentru „tulburarea liniștii publice”, un proiect periculos

A fost șefă a misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina

Kathleen Ann Kavalec este membru de carieră al serviciului de externe american, cu rang de ministru-consilier, și a servit până de curând ca șefă a misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina.

Ea a fost nominalizată în funcție în iunie, moment în care și-a părăsit postul din Bosnia în pregătire pentru noul angajament.

Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct de misiune al Misiunii SUA UNESCO la Paris/Franța.

Kavalec a supravegheat programe majore de asistență externă din SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în Biroul European și ca director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...