Fraudă cu bani europeni, clarificată după opt ani

Data:

Un brașovean a fost condamnat la închisoare cu suspendare și a fost obligat la plata unei sume de peste 10.000 de euro față de Ministerul Culturii, după ce a „umflat” toate facturile depuse spre decontare în cadrul unui proiect finanțat prin granturi SEE.

Cazul a fost scos la iveală de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, care l-au trimis în judecată pe Adrian Macarie, din Brașov, considerat responsabil de cele întâmplate.

La aproape opt ani de la aceste aranjamente, bărbatul a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Suceava la doi ani de închisoare pentru participaţie improprie la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, însă instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Magistrații i-au atras atenţia cu privire posibilitatea revocării beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi a executării pedepsei, în cazul în care, până la expirarea termenului de supraveghere, nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite, afară de cazul în care acesta dovedeşte că nu a avut nicio posibilitatea să le îndeplinească.

Citește și Capcanele de pe DN 28B Tg. Frumos – Botoşani. Epopeea neagră a unui drum ce stă de 3 ani în şantier

Sentința definitivă a fost pronunțată pe 13 iulie a.c., după un proces care a durat aproape patru ani și jumătate. Interesant este că și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Botoșani, partener în cadrul proietcului, s-a constituit parte în proces și a cerut o serie de daune. Doar că în acest caz procesul a fost disjuns și se va rejudeca separat.

Bani ceruţi pentru trei festivaluri

În fapt, pe 22 decembrie 2014, între Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de operator de program, și municipiul Botoșani, în calitate de promotor de proiect, a fost încheiat un contract de finanțare din fonduri nerambursabile ce privea implementarea proiectului „Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în județele Botoșani, Bistrița – Năsăud și Iași”.

Proiectul viza, printre altele, creşterea capacităţii de promovare a diversităţii culturale către publicul larg la nivelul regiunilor Nord Est şi Nord Vest prin organizarea a trei festivaluri în oraşele Botoşani, Iaşi şi Bistriţa şi realizarea unui film documentar cu privire la cultura şi tradiţiile multietnice.Pentru realizarea obiectivului, Primăria municipiului Botoșani a declanșat procedura de achiziție a unor servicii privind „cazare, asigurare masă și transport pentru participarea a minimum 50 de persoane (artiști)”, fiind declarată câștigătoare o societate administrată de Adrian Macarie, din Brașov. (Monitorul de Botoșani)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related