Găurile din CV-ului deputatei Simona Bucura-Oprescu: ba o facultate, ba două, ba doctorat, ba nu

Data:

Conducerea centrală a PSD a anunţat luni că Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeş, e propunerea partidului pentru postul de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, rămas vacant după demisia lui Marius Budăi. Însă, asemeni predecesorului său, CV-ul viitorului ministru Bucura-Oprescu e plin de „găuri” ca un şvaiţer.

Când am scris „CV-ul” ne refeream la ultimul CV al dnei ministru, cel disponibil pe site-ul Camerei Deputaţilor (aici). Potrivit acestuia, dna Bucura-Oprescu a terminat liceul (unul bunicel, cel Economic din Piteşti) în anul 1999, dar a început studiile universitare abia în 2004, la Universitatea din Craiova, la Ştiinţe Economice.

O primă neclaritate: facultăţile de Ştiinţe Economice durau atunci 4 ani. Doamnei Bucura-Oprescu i-au trebuit 5 ani.

De asemenea, viitorul ministru al Muncii nu spune, în ultima variantă de CV, cu ce s-a ocupat cinci ani din viaţa de adult, între 1999 şi 2004.

Citește și: Aktual24 – Simona Bucura Oprescu, noul ministru al muncii, visează la „parteneriate strategice” cu China comunistă

Într-un alt document, un CV mai vechi, dispărut între timp de pe majoritatea site-urilor, Simona Bucura-Oprescu zice că în aceşti cinci ani, 1999-2004, ar mai fi făcut o facultate, Relaţii Internaţionale la ASE Bucureşti. Tot facultate economică, şi tot în 5 ani în loc de 4.

De asemenea, referirile anterioare la teza sa de doctorat – declarase, la un moment dat, unui ziar local din Argeş că e în anul III la doctorat, la Academia Naţională de Informaţii – au dispărut şi ele din autobiografia Simonei Bucura-Oprescu.

Continuarea, în Argeșul Online!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook Simona Bucura Oprescu)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

Cum ar trebui alianțele politice să interpreteze rezultatele la alegerile politice

Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la Facultatea de...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...