General american: Rusia bruiază armele de precizie aduse din SUA în Ucraina

Data:

Rusia bruiază armele de precizie aduse din SUA în Ucraina, a declarat generalul-locotenent Antonio Aguto/.

Avantajele tactice ale unor astfel de arme americane, folosite de armata ucraineană, au fost erodate de bruiajul reușit de armata rusă, a anunțat înaltul oficial militar american. Bruiajul unora dintre capacitățile de precizie precise „este o provocare”, a declarat Antonio Aguto, informează Defense One.

Din decembrie 2022, Aguto conduce Grupul de asistență pentru securitate – Ucraina, organizația umbrelă pentru coordonarea ajutorului militar aliat pentru Ucraina.

Oficiali americani din domeniul apărării au declarat anterior pentru CNN că Rusia a bruiat rachetele de precizie furnizate de SUA, ceea ce le-a făcut să își rateze țintele. În consecință, forțele americane și ucrainene au fost nevoite să modifice lansatoarelor de rachete. Rusia și-a modificat apoi bruiajul, forțând SUA să găsească din nou contramăsuri.

Rusia bruiază armele de precizie precum dronele

Astfel de arme, cum ar fi sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată, au oferit cândva Ucrainei un avantaj cheie pe câmpul de luptă, împingând depozitele de muniție rusești în afara razei de acțiune.

Rusia dispune de multe capacități avansate de bruiaj, inclusiv unele dispozitive de bruiaj care pot bloca semnalele GPS la o distanță de până la 20 de km.

Soldații ucraineni au raportat că bruiajele rusești le blochează frecvent dronele și ar putea fi, de asemenea, la originea problemelor legate de utilizarea sistemului de internet prin satelit Starlink, utilizat pe scară largă.

Citește și: Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani

Aguto a declarat că Pentagonul trebuie să își îmbunătățească armele și echipamentele pentru a fi „suficient de rezistente și suficient de flexibile pentru a fi capabile să contracareze ceea ce fac adversarii noștri… În câteva săptămâni sau luni de la momentul în care noi vom folosi ceva pe câmpul de luptă, adversarii noștri pot găsi modalități de a întrerupe sau de a contracara unele dintre aceste capacități”.

Echipamente de miliarde de dolari

Aguto a declarat că sistemul de partajare a informațiilor de pe câmpul de luptă Maven este utilizat pentru a planifica logistica pentru sprijinirea Ucrainei și a spus că instrumentele de inteligență artificială ar putea accelera și mai mult procesul de planificare.

Întrucât SUA au trimis echipamente și arme în valoare de miliarde de dolari către Ucraina, a reușit să accelereze procesul cu până la 30%.

Atât Rusia, cât și Ucraina au lovit grupuri de trupe aflate mult în spatele liniilor de front, folosind arme ghidate cu precizie, Ucraina ucigând până la 12 generali ruși prin diverse mijloace.

Citește și: După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
8 COMENTARII
  1. Pai și daca nu mai sunt de precizie sunt ca ale rușilor.Tot nimeresc ceva că doar unde este un tranc n-o fi singur.Tragi in ceva mai mare:o bază militara ,ceva logistic,un șantier naval.Orice numai sa provoace stricaciuni mujicilor !Prostii de ruși ,în frunte cu Furtin,nu-și dau seama că SUA a-și probează armele,sa le facă mai bune…Într-un lot pot fi 3 tehnologii diferite.Ei doar se uită din satelit să vadă care a avut efect,că Ucraina sigur e obligata să spună în prealabil ce,unde și când folosește muniția și armamentul.Eu zic să încerce și ceva mai „tare”și mai pe lângă Kremlin,sa le zguduie nițel geamurile că prea se cred buricul pământului grobienii ăștia…Sigur nu vor da cu nucleară,că efectele vor fi peste tot și asta înseamnă că SUA pot livra și ei din astea Ucrainei(au fost avertizați rușii așa cum li s-a spus și sa nu pornească ceva inutil precum aceasta invazie care va avea efecte 50ani,ani de sărăcie crunta și despagubiri).Până acum toată lumea a fost cu mănuși dar cred că e cazul sa le cam tăiem macaroana (cu blocade,etc).Orice tara care face orice fel de comerț cu Rusia sa fie izolata și să i se aplice aceleași sancțiuni…

    • Daăaaa…. vorbește un porcușor pro american umflat cu MC și kfc!🍗stricat! Te oftici că s-au scumpit carburanții? Era bine când ne dădea tata PUTIN moca!? Ia mașină electrică și un prelungitor care să ajungă la tine acasă să încarci bateria la mașină că nu există infrastructura publică pentru așa ceva mai ales în România ! Și voi trece EU pe la tine să tai firul de prelungitor cu un clește special! Nu mai vorbi prostii deoarece ești român,iar dacă ești român… ești…un neînsemnat,un mare nimic, nimeni!

  2. Lasa ma ursul sa ia ce vrea si sa plece ca numai granita cu URSS nu aveam si gandeste-te la siguranta copiilor tai in Romania sau esti imatur?Ce cauta NATO in coasta rusilui?Americanul o sa fuga si o sa zica descurcati-va.Astia doar vand arme si atat.

  3. Ptr moderatori…de ce lăsați asemenea javre bolșevice ca Florica și Adrian să își dea cu presupusul pe aici?Chiar nu vedeți că sunt niște nemernici șoșocari prorusi care caută să manipuleze prostimea? Și voi sunteți prorusi?Nici voi nu cunoașteți despre jaful si invaziile rusești și de ce Basarabia Nordul Bucovinei,trei județe din Ucraina nu mai sunt in componenta Romaniei… Rușine să vă fie că tolerați asemenea comentarii promuscalesti, șoșocare și bolșevice🤮

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate. Reacția Rusiei

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate....

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...