Germania majorează ajutorul financiar pentru Republica Moldova

Data:

Germania a decis să crească sprijinul financiar pentru Republica Moldova cu încă 7 milioane de euro. Anunțul a fost făcut la Chișinău de către ministra federală a Dezvoltării, Svenja Schulze.

Banii vor fi folosiți pentru programe de dezvoltare, în special pentru sporirea nivelului de independență energetică a țării.

În noimbrie 2022, Germania a mai donat Moldovei 40 de milioane de euro pentru depășirea crizei energetice. Banii au ajuns direct la oameni prin compensarea facturii la energie.

Svenja Schulze a discutat cu premierul moldovean Natalia Gavrilița despre asistența pentru întreprinderi și investiții (Fondul FACEM), despre situația din domeniul energetic, despre învățământul dual și dezvoltarea comunităților.

Citește și: Mitulețu-Buică rămâne șef după ce și-a dat demisia din fruntea AEP? Instituția a împărțit zeci de milioane de lei la partide

 „Apreciem faptul că Germania asistă Moldova în procesul de transformare a țării noastre într-un stat european modern și mizăm pe o colaborare care va ajuta la creșterea rezilienței Republicii Moldova. Ne propunem să fim nu doar consumator, ci și furnizor de securitate și stabilitate în spațiul european”, a menționat Natalia Gavrilița.

Ministra Dezvoltării, Svenja Schulze, a dat asigurări că Germania va rămâne solidară cu Republica Moldova în gestionarea consecințelor războiului de agresiune al Rusiei asupra țării vecine Ucraina. În timpul unei vizite în raionul Ştefan Vodă, aflat la frontiera cu Ucraina, ea a transmis un generator electric și echipament medical pentru raion. De acest ajutor vor beneficia atât refugiații din Ucraina, cât și cetățenii moldoveni.

Citește articolul integral pe Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova / Facebook)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...