IAȘI Război rece în Copou, într-un cartier de blocuri: clădiri fără intabulare și promisiuni de vânzare

Data:

În Copou Residence, unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Iași, cu peste 1.100 de apartamente, este ca în Zona Crepusculară. Între dezvoltatorul Daniel Niculiță și cumpărătorii de apartamente se derulează un adevărat război rece: în două blocuri locatarii au fost lăsați să se mute, dar clădirile nu sunt intabulate și nu există decât promisiuni de vânzare în loc de acte de proprietate.

Tensiunile sunt mari, ca într-un câmp de război: Daniel Niculiță nu le mai permite rezidenților accesul cu mașinile în perimetrul ansamblului, punând bariere și cerând între 250 și 400 de lei lunar chirie de parcare. Aceasta pentru că nu sunt mulți doritori să cumpere locurile de parcare de la subsol.

Citește și România, țara în care după ce ești bătută, iei și amendă de la Poliție

În același timp, în multe apartamente de la etajele superioare se infiltrează apa din exterior când plouă, s-au ars circuite electrice, e mucegai și fenomenul cel mai bizar este că prin lustre curge pur și simplu apa de ploaie.

Blocurile sunt locuite deși acest lucru este interzis

Unii au cumpărat cu 1.050 de euro/mp, iar dezvoltatorul încearcă acum să scape de acești cumpărători, refuzând să le prelungească promisiunile de vânzare-cumpărare dacă nu plătesc un preț mai mare. Negocierile sunt de la caz la caz și sunt anevoioase.

Niculiță vinde acum la 1.650 de euro/mp și încearcă, în discuțiile cu vechii cumpărători, să mai scoată măcar 20% creștere față de prețul vechi.

Continuarea, în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc” | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc”. Miercuri,...

Destination Iași, alt „succes” tipic ieșean. Bani aruncați, proiect mort | ReporterIS

Încă un proiect făcut praf de cuplul Chirica &...

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit cu o macetă un alt minor |  De Brăila

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit...