Încă o directoare de spital și-a angajat soțul, taximetrist, în subordine. Candidat unic

Data:

Încă o directoare de spital și-a angajat soțul, taximetrist, în subordine – candidat unic. Declarația de avere a directoarei Spitalului orășenesc Hârlău, județul Iași, completată în octombrie 2023, a adus o surpriză. O mică baroniadă. Anul trecut în iulie, pe când Liliana Lungu nu fusese încă unsă manager, dar era directoarea financiară a unității medicale, soțul său, taximetristul Marius Lungu, a fost angajat ca registrator medical.

Bărbatul, acum în vârstă de 59 de ani, preocupat mai mult de pensionarea anticipată, a prins, concurând de unul singur, un post călduț remunerat cu 3.000 de lei net pe lună. „Asta era ultima problemă? Că bărbatul meu lucrează în spital?”, a reacționat Liliana Lungu care, în paralel cu funcția de manager de spital, este și consilier local PSD la Hârlău.

Candidatul 4880 a reușit cu brio

La concursul organizat în luna iulie 2022 pentru ocuparea, printre altele, a postului de registrator medical s-au cerut trei condiții specifice. Acestea au fost: studii medii finalizate cu diplomă de bacalaureat, 6 luni vechime în activitatea de registrator medical și cunoștințe avansate de operare PC (office, excel). Pe 7 iulie, a fost afișat rezultatul selecției dosarelor de concurs.

Un singur concurent s-a înscris și a fost declarat admis. Cod de identificare: 4880, numele acestuia nefiind public.

Citește și Foştii poliţişti cu pensii grase vor primi şi dobânzi la sumele reţinute şi înapoiate de stat

Pe 14 iulie, candidatul 4880 a obținut 85 de puncte la proba scrisă, iar pe 20 iulie, acesta a fost notat cu 82,33 puncte la proba practică și interviu.

Cu media de 83,67 puncte, candidatul 4880 a devenit registrator medical la Spitalul Hârlău. Acum câteva săptămâni, prin completarea unei declarații de avere, a fost devoalată identitatea concurentului: este Marius Lungu, soțul actualei directoare a spitalului, Liliana Lungu.

În precedentele declarații de avere pe care Liliana Lungu le-a completat ca manager, ca director financiar (2018 – 2022) ori ca ales local PSD, aceasta a menționat că soțul făcea taximetrie.

A ajuns de la șoferie la registrator medical în urma acestui concurs în care a candidat de unul singur și la care una din condițiile eliminatorii era experiența similară de minim 6 luni.

„A avut activitate în centrul de vaccinare. La Hârlău a fost un centru de vaccinare organizat de Direcția de Sănătate Publică. A lucrat mai mult, cât a fost centrul”, a spus Liliana Lungu. Practic, în pandemie, Marius Lungu a activat și la centrul de vaccinare și ca taximetrist.

Mai multe aflați din publicația Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU
  1. Nu văd care ar fi problema:
    -dl Marius Lungu a îndeplinit cerințele postului de registrator medical, ce importanță are meseria anterioară;
    – a fost singurul candidat, deci nu a fost favorizat cu nimic;
    -concursul a fost organizat de manager și resursele umane, nicidecum de directorul financiar;
    – Doamna Liliana Lungu nu a fost nicio zi și managerul Spitalului Hârlău și consilier local ( pe verificate).
    – nu mi se pare un post prea călduț ( registrator medical) la salarul de 3000 lei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...